טל ורדי, מנכ"ל פסגות תעודות סל, מעריך כי השינויים שתנהיג הבורסה מיטיבים עם מדדי התל בונד. לדבריו, מספר עיוותים שהיו מובנים במתודולוגיה בעבר תוקנו, כדוגמת אי הכללת סדרות עם פדיון חלקי, הגבלת זמן הפדיון המקסימאלי ל-30 שנים ומניעת כניסתם של שטרי הון בנקאיים.
תיקון העיוותים מגדיל את היצע הסדרות שיכולות להיכלל במדדים כך שהם ישקפו בצורה טובה יותר את השוק הקונצרני, מגדיל את שווי השוק הכולל של המדדים, מקטין את כמות הכניסות והיציאות בזמן העדכון ובכך הופך אותם ליציבים יותר ובטוחים יותר עבור המשקיעים.
ורדי התייחס גם לשלושת המדדים החדשים שהבורסה מתעתדת להשיק ב-1 במאי. לדעתו מדובר במהלך מבורך, שיאפשר למשקיעים להיחשף באמצעות מוצרי מדד למגוון גדול הרבה יותר של סדרות אג"ח תאגידיות.
פיזור של למעלה מ-100 סדרות בהחלט עונה על דרישות המשקיעים לפיזור סיכון חדלות הפירעון ומהווה פתרון הולם להשקעה בסדרות המעניקות תשואה גבוהה מזו המגולמת במדדים הקיימים.
בנוסף, גיל שפירא, מנהל מערך קשרי יועצים בפסגות, מעריך כי מי שייהנו מהשינויים הן סדרות האג"ח המונפקות על-ידי הבנקים.
הכללתם של שטרי ההון של הבנקים במדדים יחד עם השקת המדד החדש "תל בונד צמודות בנקים", צפויים להגדיל את הביקוש לאג"חים אלו כך שבהחלט ייתכן שהמחזיקים באיגרות החוב הללו ייהנו מרווחי הון בעקבות כך.