בפסגות מעריכים כי ההרעה בסביבה העסקית של סלקום צפויה להמשיך ולתת את אותותיה בדוחות החברה. על אף הירידות החדות שנרשמו במניית סלקום הם אינם משנים את המלצתם למכור את מניות החברה, לנוכח החרפת התחרות וחוסר הודאות הקיים בענף. להלן סיקרה לקראת דוחות החברה:

 

סלקום תפרסם את דוחותיה לרבעון הרביעי ולשנה כולה ביום 07.03.2012. מגמת ההתכווצות בהכנסות וברווח צפויה ללוות גם את הרבעון הרביעי.

 

סלקום פרסמה הערכת רווח ראשונית לרבעון הרביעי לפני כחודש וחצי. אנו נצמדים בהערכות שלנו למספרים שהחברה סיפקה בעוד מועד.

 

ברבעון הרביעי צפויה שחיקה נוספת בהכנסות הקבוצה, בעיקר על רקע שחיקה ב- ARPU וירידה בהכנסות ממכירות ציוד קצה בהשוואה ל- Q3 2011. אנו מעריכים כי ההכנסות מפעילות הסלולר צפויה להישחק בכ- 15%. מיזוג נטוויז’ן צפוי למתן את השחיקה בשורת המכירות ובסה"כ צפויה סטגנציה.

 

שיעור ה- EBITDA צפוי להמשיך ולהתכווץ גם ברבעון הנוכחי ולהוות כ- 27% מהמכירות, בהשוואה ל- 38% ברבעון המקביל אשתקד ולכ- 32% ברבעון הקודם. נציין כי השחיקה בשיעור ה- EBITDA נובעת מירידה ברווחיות של פעילות הסלולר אך ומיזוג תוצאות נטויז’ן. שיעור ה- EBITDA של פעילות הסלולר צפויה להערכתנו להסתכם בכ- 30% ושל נטויז’ן בכ- 17.5%.

 

מהלכי ההתייעלות, כמו גם הפחתת הוצאות בגין מיזוג נטויז’ן לא צפויים, להערכתנו, להשפיע באופן מהותי על תוצאות הרבעון, אולם הם צפויים להתבטא באופן משמעותי במהלך 2012.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש