קרדיט: depositphotos/Ratikova
קרדיט: depositphotos/Ratikova

יו"ר ההסתדרות, אמר היום בצאתו היום מהפגישה עם שר התחבורה, ישראל כץ, כי "שר התחבורה גרם למשבר בעצם הצבת אולטימטום". הפגישה התפוצצה לאחר כרבע שעה בעקבות הודעתו של השר כץ כי הנחה את הנהלת הרכבת להוציא את מערך התחזוקה למיקור חוץ עד סוף החודש, זאת באופן חד צדדי בלי להגיע להסכמה עם ההסתדרות וועד עובדי הרכבת.

 

את ההודעה מסר השר כץ במסיבת עיתונאים כחצי שעה לפני פגישתו עם עיני וועד העובדים. למרות ההודעה קיים עיני וועד העובדים את הפגישה, אולם השר כץ חזר בפגישה על הודעתו, ולכן לא היה אפשרות להמשיך ולקיים מו"מ.

 

עיני אמר בצאתו מהפגישה כי "הודעתי כבר אתמול שאקח את המושכות של המו"מ ברכבת לידיי כדי לעשות רכבת טובה יותר לטובת הציבור. אולם דקה לפני שנכנסתי לפגישה עם השר כץ שמעתי מהעיתונאים שהשר מסר את הודעתו. צר לי שבמקום לנהל מו"מ נאמר דבר כזה לפני הפגישה".

 

עיני הוסיף כי "אני לא מתנהל תחת אולטימטום כזה או אחר והדבר לא מקובל עלי, השר יצר משבר ואני לא אנהל מו"מ בתנאים כאלה".

 

עיני אמר כי "אני לא מת על שיבושי עבודה ברכבת או שביתות, אבל הציבור חייב להבין אנחנו מתנגדים למיקור חוץ ולהחלפת עבודה מאורגנת בעובדי קבלן". עיני הזכיר את השביתה הכללית במשק ואמר כי המקרה ברכבת דומה בדיוק "על הדבר הזה השבתנו את המשק ל – 4 ימים והציבור הזדהה עם הדרישה שלנו. מה רוצים עכשיו? לקחת עובדים מאורגנים ולהחליפם בעובדי קבלן".

 

עיני פנה לראש הממשלה ואמר "לאחר השביתה הכללית ראש הממשלה הוציא הודעה ואמר שהוא מברך על-כך שהתחילו לטפל בנושא עובדי הקבלן, עכשיו הרכבת תורמים לתופעה, בנשימה אחת עושים א’ ונשימה שניה עושים ב’".

 

עיני קיווה כי בסופו של דבר ימצא פתרון "אפשר להיכנס למו"מ אינטנסיבי, לצערי הרב כרגע זה לא מסתייע בידי. עיני אף אמר כי וועד עובדי הרכבת אינו אויב העם אלא אינו רוצה עובדי קבלן. יש כאן בעיה אמיתית שממשלת ישראל רוצה להרחיב את התופעה הזאת ואנחנו לזה לא ניתן יד".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 5
    דונקי-לאט לך,אנשים זה לא מכשירים,,,

    איך תחליף את כולם.? מאיפה תביא מחליפים? בנוסף-ביבי לא חושש מאף אחד במדינה,פרט לעייני (רק הוא מסוגל להשבית לו את המדינה)ועכשיו יש לשר התחבורה בעיה עם עייני,כי בלי התערבות של ביבי עייני יסרב לדבר עם שר התחבורה.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • הפרסי הנדיב
    • 16/02/2012 16:48
  • 4
    הוא צודק צריך להחליף שם את כולם

    וכך. ילמדו לקח כמו בשוק הפרטי שהעובדי עושים צרות מגיע המטאטא ומטאטא את כולם ואז קונים בחצי חינם מטאטאים חדשים
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • דונקי
    • 16/02/2012 16:35
  • 3
    עם שר תחבורה מנופח כזה-בטח יתפוצץ-

    שר התחבורה חושב שכולם עובדי משרד אצלו,מפזר אולטימטומים כמו רסר משמעת.|8|
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • הפרסי הנדיב
    • 16/02/2012 16:30
  • 2
    עם שר תחבורה מנופח כזה-בטח יתפוצץ-

    שר התחבורה חושב שכולם עובדי משרד אצלו,מפזר אולטימטומים כמו רסר משמעת.|8|
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • הפרסי הנדיב
    • 16/02/2012 16:30
  • 1
    תגובות רק בכללי בהודעה מיוחדת לכבוד

    המשבר החדש... שם...במרחבי המתחם הצהוב תוכלו להביע את אשר על ליבכם... לידיעתכם...הכללי מדורג בסה"כ רמה אחת מעל הפורום השמאלי מבחינת אפשרויות הביטוי... |1| נהשכ"א
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • Eyal.L
    • 16/02/2012 16:17