ההוצאות העולמיות על שירותי אבטחה צפויות להגיע ל-35.1 מיליארד דולר בשנת 2011, בהשוואה ל-31.1 מיליארד דולר ב-2010. כך עולה מדוח גרטנר (ניו יורק: IT), חברת המחקר והייעוץ הבינלאומית המובילה לתחום ה-ICT. ב-2012 צפוי השוק להגיע ל- 38.3 מיליארד דולר ואילו ב-2015 יצמח עד ל-49.1 מיליארד דולר.

 

"שוק שירותי האבטחה השתנה במהירות במהלך השנים האחרונות, עם מספרים הולכים וגדלים של ספקיות טכנולוגיות אבטחה המציעות את הטכנולוגיות שלהן כשירות, ועם לקוחות המעדיפים לא אחת לשלם עבור שירותים כדי לחסוך את עלויות התפעול, שעה שהם מחזקים את המשאבים המופנים ליוזמות אסטרטגיות הקשורות לאבטחה", מסביר לורנס פינגרי, מנהל מחקר בגרטנר.

 

מגזר ניהול ה-IT של שירותי האבטחה צפוי לגדול מ- 8 מיליארד דולר ל- 14.9 מיליארד דולר ב-2015, כלומר כמעט יכפיל את גודלו של שוק שירותי האבטחה עבור אבטחה מנוהלת, המשתמשת במודל מיקור חוץ.

 

"מגמה זו מונעת בעיקר על-ידי ארגונים הפונים לספקיות של שירותי אבטחה מנוהלים (MSS) כדרך למקסם משאבים ולהקטין את הוצאות התפעול השוטפות על אבטחה", אומר פינגרי. "הביקוש במגזרי העסקים הקטנים והבינוניים גבוה אף הוא, כיוון שהעסקים ממשיכים לפנות לגופי צד שלישי שיספקו להם משאבים ומומחיות נוספים בתחום האבטחה, אותם אין להם בתוך הארגון, ויעזרו להם לקבל החלטות נבונות בתחום האבטחה, או יספקו להם פונקציות אבטחה חיצוניות".

 

באזור צפון אמריקה נתח השוק הגדול ביותר לשירותי אבטחה, עם תחזית הכנסות הצפויה לעבור את הסכום של 14.6 מיליארד דולר ב-2012 ולגדול ל- 19 מיליארד דולר ב-2015.

במערב אירופה צפויות ההוצאות להגיע ל-11.9 מיליארד דולר ב-2012 ולהגיע ל-14.4 מיליארד דולר ב-2015.

ביפן צפויות ההוצאות לגדול מ-5.1 מיליארד דולר ב-2012 ל- 5.9 מיליארד דולר ב-2015.

באזור אסיה/פסיפיק יגיעו ההוצאות ל-4.7 מיליארד דולר ב-2012 ויגדלו ל-7 מיליארד דולר ב-2015.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש