נייר חדרה תפרסם את דוחותיה לרבעון השלישי ביום 16.11.2011. בפסגות צופים תוצאות רבעוניות חלשות בעקבות: גידול בהוצאות האנרגיה במסגרת חוזה הגז החדש (תוספת שנתית של כ 19 מיליון דולר), מחירי גלם גבוהים, השפעות המחאה החברתית ומבצעי המכירות בחיתולי האגיס מתוצרת חוגלה. בנוסף תיתכן הפרשה לתביעת מס בטורקיה.
נייר אריזה – להערכתנו נראה גידול במכירות לעומת הרבעון הקודם והמקביל בשל גידול בכמות המיוצרת (מ-73 אלף טון לכ-77 אלף, ולעומת כ-67 אלף טון ברבעון המקביל).
ניירות הדפסה- המגזר צפוי להציג יציבות בהכנסות אך פגיעה ברווחיות התפעולית. עם זאת ירידה חדה במחירי התאית צפויה להחזיר את המגזר לרווחיות בעתיד.
עלויות אנרגיה גבוהות בעטיו של הסכם הגז החדש עלולות להוביל לרווח תפעולי נמוך מאוד (אם בכלל) במגזר נייר האריזה ולפגיעה במגזר ניירות ההדפסה שימשיך להפסיד.
חוגלה- מבצעי מכירות מסיביים בחיתולי האגיס, במסגרת ההתמודדות עם ייבוא מתחרה של הריבוע הכחול מטורקיה והמחאה החברתית כמו גם מחירי חו"ג גבוהים צפויים לפגוע ברווחיות. עם זאת להערכתנו החברה הצליחה להגדיל את הכמויות הנמכרות ולשמור על נתח שוק (שזה הדבר החשוב בטווח הארוך) ואנו צופים יציבות במכירות לעומת הרבעון השני.
איננו מניחים שינוי מהותי בתוצאות התפעוליות של פעילות חוגלה בטורקיה. תביעת המס נגד החברה ממשיכה להסתבך. בית משפט התחתון לערעורים בטורקיה פסק נגד החברה גם בתביעות נוספות בסך 10.4 מ’ דולר. להערכתנו תיעשה הפרשה נוספת בגובה מחצית מהסכום (חלק החברה).
בשורה התחתונה: החברה צפויה להציג דוחות חלשים אשר יסתכמו בהפסד. לאורך זמן אנו צופים שיפור הדרגתי בתוצאות: להערכתנו את פירות תוכנית ההתייעלות תחל החברה לקצור כבר בשנה הבאה. פקיעת חוזה הגז החדש בעוד כשנתיים ותרומה מלאה עד אז של המכונה החדשה צפויים אף הם להוביל לשיפור ברווחיות. מאידך בטווח הקצר אנו צופים תוצאות חלשות יחסית ולפי כך המלצתנו נותרת "החזק" במחיר יעד של 217 ₪.