תגובתם של יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון לפרסום הריבית אמש: כצפוי, הריבית נותרה יציבה, מלווה הודעה הרומזת על סבירות להורדת ריבית בעתיד.

 

1. לאחר הורדת ריבית רק לפני חודש, ההחלטה לשמור על יציבות בריבית הייתה צפויה, בפרט לאור ההתכנסות הראשונה של ההרכב המוניטארי החדש.

 

2. יחד עם זאת, ההודעה המוניטארית הדגישה שקצב הצמיחה (והאינפלציה) בישראל מתמתן, היצוא יורד, סקרי הציפיות מגלים פחות אופטימיות (גם הצרכנים וגם התעשיינים) וקיימים סיכונים להאטה בזירה הבינלאומית בכלל ומשבר חוב מתפתח באירופה.

 

3. בנק ישראל דאג לפרסם תחזית מאקרו פסימית במקביל ל"תרחיש הבסיסי", זאת בהנחה של האטה חדה בעולם. תחזית זו הכוללת צמיחה בישראל של 2.7% ב- 2012 (במקום 3.2% בתרחיש הבסיסי), אינפלציה של 1.5% (במקום 2.3%) שנה קדימה, וריבית ממוצעת של 2.0% (במקום 3.0%).

 

4. במשפט סיכום, בנק ישראל מדגיש " הותרת הריבית ברמתה הנוכחית מותירה בידי בנק ישראל מרחב תגובה להתרחשויות בכלכלה העולמית והמקומית", רמז ברור שכיוון הריבית נמצא כלפי מטה.

 

5. לפי הערכתנו, הרכב הוועדה המוניטארית החדשה יתמוך בגישתו של פישר שיש להפעיל את כלי הריבית באופן אקטיבי במטרה לעודד את הצמיחה והתעסוקה, עם פחות דאגה לסביבת האינפלציה המיידית.

 

6. אנו צופים עוד שתי הורדות ריבית לרמה של 2.5% עוד סוף רבעון א’ 2012.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש