המלצות ועדת חייק צפויות להערכת פסגות לתמוך בהגדלת התחרות והוזלת המחירים בשוק התקשורת, כמו גם להתייעלותו ולשיפור התשתיות בו, בהתאם להתפתחות במדינות מערביות מתוקנות. בנוסף, להערכתנו המלצות הוועדה מטיבות עם חברת בזק שצפויה לצאת מחוזקת מהמהלך ובעלת יתרון תחרותי.

 

ביטול ההפרדה המבנית בין חברות תשתית האינטרנט לספקי הגישה צפוי להטיב עם בזק ולתת לה יתרון תחרותי על קבוצות אחרות – כיום בזק פלטפורמת הלקוחות הגדולה בענף כמו גם תשתית אינטרנט המתקדמת והחזקה ביותר והיא צפויה לנצל זאת בכדי להוזיל עלויות ומחירים. היתרונות לבזק עולים בעיקר מעמדת המיעוט שהתפרסמה על ידי ד"ר אסף כהן (חבר בוועדה) ואשר הציג מספר הסתייגויות לגבי המלצותיה חנסובות סביב עיתוי ההקלות הניתנות לחברת בזק:

 

ביטול ההפרדה המבנית בזק שישה חודשים לאחר חתימת הסכמים עשויה לתת לה יתרון תחרותי משמעותי מול המתחרות במידה ויחולו עיכובים בכניסתן של המתחרות לשוק באמצעות השימוש בתשתיות של בזק.

 

קביעת מחירים סיטונאיים במנגנון Cost+ כאשר שיעור התשואה על ההון צפוי להיות דינמי ומותאם לסיכון הקיים בשוק. למעשה, ככל שעולה התחרות צפוי שיעור ההיון אף הוא לעלות באופן שייקר את מחירי השירותים הסיטונאיים ויצמצם את יכולת התחרות מצד המפעילות האחרות ויגדיל את הכנסותיהן של הוט ובזק.

 

ביטול מיידי של מחיר המינימום (המחיר הקבוע) של בזק צפוי להוביל להפחתת מחירים מצד בזק בנוסף לאפשרות להציע סלי שירותים (בנדלים) בלתי פריקים ובכך יושג יתרון מול המתחרות, זאת טרם התאפשר להן להגיב בחבילות משלהן.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש