אלעד שמש, מנהל דסק המניות בקולמקס מעריך כי חל שינוי מהותי בפרמטרים אשר הביאו את נגיד בנק ישראל, הפרופסור סטנלי פישר לשמור על יציבות ברמת הריבית במשק

 

"פישר לא יוכל להמשיך להתעלם מקצב ההאטה הגלובלי ויהיה חייב להגיב, אם לא החודש אז בחודש הבא בהורדת שיעור הריבית ל-3%

 

"מחירי הנדל"ן אשר הדאיגו את פישר כבר תקופה ארוכה וגברו על רצונו לצמצם את פער הריבית בין השקל למטבעות המובילים כבר לא מדאיגים אותו כבעבר, ומצב הכלכלה העולמית צפוי לתת את הטון"

 

מנגד,החשש ממדד המחירים לצרכן עשוי לתמוך בגישה זהירה של פישר אשר תותיר את הריבית ללא שינוי לאחר שמדד אוגוסט הפתיע כלפי מעלה בהובלת מחירי הדיור"

 

לסיכום החלטתו של פישר לא הולכת להיות קלה ובשוק ההון סבורים כי לא נראה החודש שינוי בסביבת הריבית והיא תישאר בשיעור 3.25%, אך קיימת אפשרות להורדת הריבית הבין-בנקאית בשיעור של 25 הנקודות ל-3% בעיקר בעקבות החשש מכניסה למשבר נוסף. כמובן שהעלאת שיעור הריבית איננה תרחיש אפשרי.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 2
    הימור אמיץ שהתברר כנכון

    הקונצנזוס היה שישאיר טוב מאוד שהוריד ולא חיכה

    • אביטל
    • 28/09/2011 23:41
  • 1
    סחטיין על הדיוק - לא האמנתי שבאמת יוריד את הריבית כבר החודש

    • אברהם
    • 27/09/2011 21:42