חברת ג’י אנד ג’י ביוטכנולוגיה, חברת פרויקט של חממת את"י (שבבעלות מלאה של החברה הציבורית גפן השקעות ביומד), מודיעה על סיומם בהצלחה של ניסויים פרה-קליניים בסדרת השתלים החדשה שהיא מפתחת. החברה ביצעה ניסויים בשלושה תחומים עיקריים: ניסויים מכאניים, ניסויים כימיים וניסויים ביולוגיים.
הניסויים המכאניים נועדו לבדוק את עמידות השתלים במצבי מאמץ ועייפות וכוללים ניסוייים שמדמים את המאמצים והלחצים שהשתלים עשויים לעבור בתוך גוף האדם. הניסויים הכימיים נועדו לאפיין את מרכיבי השתל ומוודאים שבהתיישנות לא נפלטים משתל שלם או קרוע חומרים לא רצויים. הניסויים הביולוגיים נועדו לבדוק כי שתל אינו גורם להרעלה, תגובת דחייה, תגובות אלרגיות, גירוי וכו’. כל הניסויים הפרה קליניים הסתיימו בהצלחה מלאה והחברה מביעה סיפוק רב מהתוצאות.
פיתוח המוצר עד כה ובחינתו בארץ ובאירופה וארה"ב (במסגרת מכוני בדיקה בלתי תלויים בצרפת, גרמניה וארה"ב) נעשה בהתאם לדרישות הרגולטור באירופה מתוך ראיית החשיבות העצומה של איכות ובטיחות השתלים ולצורך הגשת בקשה לקבלת תקן CE.
אגב השלמת שלב הניסויים הפרה קליניים בהצלחה ולצד אישור פעילות לשנה שלישית במסגרת חממת את"י, ביצעה החברה סבב השקעה מבעלי מניותיה הקיימים.
ד"ר גוברין, מייסד ונשיא החברה, ציין "המגמה העולמית היום מתאפיינת בבחירה בשתלים גדולים יותר, העלולים לגרום ליותר תופעות לוואי למטופלת. על ידי הקטנת משקל השתל ניתן להפחית את תופעות הלוואי וכן, לשפר את התחושה אצל האישה. אני שמח מאוד על סיום הניסויים הפרה קליניים בהצלחה, זוהי אבן דרך משמעותית לקראת המשך השלמת הפיתוח והגשת השתלים לקבלת אישורים רגולטוריים באירופה".
השתלים המפותחים ע"י החברה נועדו להוות פתרון לבעיות ותופעות לווי מסוימות הנובעות מהמשקל הגדול יחסית של שתלים להגדלת חזה הקיימים היום בשוק. ככלל, שתלים להגדלת חזה מיוצרים עם מילוי של מי מלח או של ג’ל סיליקוני. בשני המקרים, השתל שוקל כ- 1 גרם לכל סמ"ק של נפח. מובן על כן כי עם העלייה בנפח השתלים, גם משקלם עולה, ותופעות הלוואי כאמור מתגברות, בעיקר לאורך זמן.