לאומי שוקי הון בסקירה על אג"ח פורד: כולכם מכירים את פורד ואת נציגתה הפופולארית בארץ - הפוקוס. מה שלא כולם יודעים שמבנה המאזן, הרווחיות של החברה והמהפך העסקי שעברה החברה בשנים האחרונות הפכו אותה ליציבה היום הרבה יותר ממה שהיתה עד המשבר הפיננסי ב – 2008.
פורד היתה יצרנית הרכב היחידה מבין שלוש יצרניות הרכב האמריקאיות ששרדו את המשבר ההוא מבלי לקבל סיוע מממשלת ארה"ב. פורד של היום היא חברה טובה ורווחית יותר לעין שיעור ביחס לפורד של אז.
משנת 2000 ועד 2008 פעלה החברה ברמת מכירות שנתית של כ – 160-170 מיליארד דולר והרווח באותם שנים היה לרוב שלילי. החברה פשוט לא הצליחה לייצר רווחים גם ברמת פעילות כזאת.
המשבר הפיננסי איפשר לחברה לערוך שינוי עמוק ונרחב על מנת לשפר את הרווחיות. החברה קיצצה בדגמים לא רווחים (בעיקר רכבי שטח זוללי דלק שהביקוש להם התייבש באותה שנה) היא הצליחה בשיווק דגמים חדשים ואפילו הגדילה מעט את נתח השוק שלה בארה"ב. המיתון ולאחריו ההאטה בארה"ב גרמו לכך שפורד פועלת היום ברמת מכירות נמוכה בהרבה. החברה מכרה בארבעת הרבעונים האחרונים ב – 133 מיליארד דולר והפלא ופלא היא הצליחה להיות רווחית בכל אחד מארבעת הרבעונים האלה ובמצטבר הרוויחה סכום לא מבוטל של 6.8 מיליארד דולר.
פורד תצטרך לפרוע אגרות חוב בהיקף של בין 4 ל – 6 מיליארד דולר בכל אחת מהשנים הקרובות ברמת הרווחיות הנוכחית היא לא תתקשה לעשות זאת אפילו מבלי לגלגל את אגרות החוב שלה שייפרעו במהלך השנים הקרובות. פורד היא חברה מחזורית וגלישה חוזרת של ארה"ב למיתון, אם תהיה, ככל הנראה תפגע בביצועי החברה, אך אנו מעריכים שלא תהיה זו פגיעה אנושה שתסכן את מחזיקי אגרות החוב. אגרת החוב המוצעת, F 5 5/8 09/15/15, נסחרת בתשואה של 4.6% , תוספת של 380 נ"ב מעל העקום הממשלתי. רק לפני חצי שנה נסחרה האגרת בתוספת של 200-250 נ"ב בלבד. אנו ממליצים לנצל את פתיחת המרווחים ולרכוש את האגרת.