מיטב בית השקעות - מיהן הקרנות המגייסות והפודות באוגוסט וב-2011? במקום ה-1 בגיוסים באוגוסט 2011 הקרן "מיטב (00) כספית פרימיום" עם גיוס של כ-1.8 מיליארד שקל, חודש שני ברציפות, היא תופסת גם את המקום ה-1 בגיוסים מתחילת השנה עם גיוס של כ-4.2 מיליארד שקל.

 

במקום ה-1 בפדיונות באוגוסט 2011 הקרן "אי.בי.אי (1A) מק"מ פלוס " עם פדיון חודשי של כ-300 מיליון שקל. במקום ה-1 בפדיונות בשנת 2011 הקרן "פסגות (1B) 10/90" עם פדיון של כ-2.1 מיליארד שקל.

 

טבלת 10 הקרנות המגייסות של חודש אוגוסט כוללת גם החודש קרנות על טהרת השקל בלבד: 5 קרנות כספיות שקליות, 3 קרנות שקליות לטווח קצר ו-2 קרנות שקליות כללי.

 

טבלת 10 הקרנות הפודות של חודש אוגוסט כוללת החודש קרנות אג"ח בלבד כאשר 6 מתוכן הן קרנות אג"ח כללי, ברובן עם חשיפה מנייתית מוגבלת.

 

ציבור המשקיעים המשיך להקטין בצורה משמעותית את רמות הסיכון שהוא מוכן לקחת, כפי שהדבר משתקף בזרימת הכספים פנימה והחוצה מהקרנות: קרנות נאמנות ללא חשיפה מנייתית גייסו כ-2.3 מיליארד שקל, קרנות עם חשיפה של עד 10% למניות פדו לא פחות מכ-3.0 מיליארד שקל, קרנות עם חשיפה של עד 30% למניות רשמו פדיונות של כ-1.3 מיליארד שקל ואילו קרנות מנייתיות (חשיפה של עד 120% למניות) רשמו פדיונות של כ-650 מיליון שקל.

 

בדומה לחודש יולי, הגיוסים בתעשיית הקרנות בחודש אוגוסט היו בדמי-ניהול ממוצעים משוקללים נמוכים, בשיעור של כ-0.15% בלבד, בעוד הפדיונות היו בקרנות עם דמי-ניהול ממוצעים גבוהים יותר, בשיעור של כ-1.2%. במידה ומנטרלים את הקרנות הכספיות השקליות (שגייסו סכומים גבוהים בדמי-ניהול אפסיים) הרי שהמגמה עדיין נותרת בעינה: גיוס בקרנות עם דמי-ניהול של כ-0.4% ופדיון מקרנות עם דמי-ניהול של פי שלוש, בשיעור של כ-1.2%.

 

"מועדון המיליארד" של תעשיית קרנות הנאמנות ירד ל-17 קרנות עם שינויים לא מועטים, הכרוכים במצב השווקים: 3 קרנות עם חשיפה מנייתית של עד 10% סבלו מפדיונות וירידת ערך ונשרו "ממועדון המיליארד": "אי.בי.אי. (1A) אג"ח פלוס", "מגדל (1B) אינפלציה" ו"מגדל (1B) אפיקים אג"ח". מן הצד השני, שתי קרנות בעלי מאפייני סיכון נמוכים זכו לגיוסים ערים ונכנסו למועדון זה: "דש (00) כספית ללא נע"מ" ו"אקסלנס (0A) מק"מ פרימיום ללא מניות". בסה"כ מנוהלים במועדון המיליארד כ-42.5 מיליארד שקל כאשר חלק משמעותי מהכספים, כ-65% לערך, מנוהלים בקרנות כספיות שקליות.

 

הפדיונות בתעשיית הקרנות היו רוחביים ביותר כאשר כ-85% מכלל הקרנות בתעשייה סבלו מפדיונות ואילו רק כ-15% צלחו את החודש עם גיוסים. מתוך כ-190 הקרנות שכבר הצליחו ורשמו גיוסים החודש, הרוב המוחלט (75%) סיימו בגיוסים צנועים של פחות מ-10 מיליון שקל.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש