המחוזי בתל אביב אישר לחברת כלל ניהול קרנות נאמנות העוסקת בניהול קרנות נאמנות לבצע חלוקת דיבידנד לחברה האם כלל פיננסים בטוחה ניהול השקעות בסכום של 9.6 מיליון ש"ח. בסוף חודש פברואר 2010 ביצעה החברה חלוקת דיבידנד לחברה האם בסך של 6.5 מיליון ש"ח מתוך רווחיה הראויים לחלוקה. בסוף פברואר השנה, החליט דירקטוריון החברה על חלוקת דיבידנד נוספת לחברה האם ובהתאם הוגשה לביהמ"ש בקשה לאישור חלוקה שאינה מקיימת את מבחן הרווח לפי סעיף 303 לחוק החברות.

 

בעקבות חלוקת הדיבידנד הקודמת הסתכמה יתרת ההון העצמי של החברה בכ-11.2 מיליון ש"ח ועתה בעקבות החלוקה הנוספת מתוך הון המניות של החברה, יביא הדבר להפחתת ההון העצמי שלה כך שזה יעמוד על כ-1.5 מיליון ש"ח, ולדברי כלל ניהול קרנות נאמנות, סכום זה מהווה "כרית בטחון" מספקת והחלוקה לא תפגע ביכולתה לפרוע את התחייבויותיה המסתכמות נכון לדצמבר 2010 בכ-16 מיליון ש"ח בעוד נכסי החברה מסתכמים בכ-33.3 מיליון ש"ח דהיינו לחברה הון עצמי חיובי ועודף נכסים על התחייבויות.

 

עוד טענה החברה בפנייתה לביהמ"ש כי אין לה נושים מובטחים או נושים מהותיים ונושיה הם בעיקר 16 עובדיה. לדברי החברה, התחייבויותיה לספקים ונותני שירותים מסתכמים בכ-4.8 מיליון ש"ח וכנגדה לא תלויות ועומדות תביעות כלשהן ולא ידוע להנהלת החברה על נסיבות המקימות עילת תביעה כנגדה. דירקטוריון החברה קבע כי החברה מקיימת את מבחן יכולת הפרעון והחברה סבורה כי חלוקת הדיבידנד לא תפגע בחבויותיה הקיימות והצפויות לטווח הקצר או הארוך, בהגיע מועד פירעונן, נוכח הערכתה כי יעמדו לרשותה מקורות כספיים שדי בהם לכיסוי התחייבויותיה השוטפות.

 

בהתאם להחלטת ביהמ"ש הודיעה החברה לכל נושיה על החלוקה צפויה ועל אפשרותם להתנגד לה, ואולם אף אחד מהנושים לא התנגד לחלוקה זו. אשר על כן החליטה השופטת רות רונן להיעתר לבקשת החברה בציינה כי גם לאחר החלוקה תוסיף החברה לעמוד בדרישות ההון הקבועות בתקנות קרנות נאמנות, ובכל הנוגע לנושים חדשים העשויים להתקשר עימה בעיסקאות בעתיד, הרי הם יביאו בחשבון את מצבה לאחר החלוקה.

 

עם זאת, השתכנעה השופטת כי יש להתנות את קבלת הבקשה בשני תנאים- הגשת תצהיר על ידי החברה לפיו מצבה לא השתנה באופן מהותי מאז הגשת הבקשה ועד היום, וערבותה של החברה האם ללא הגבלה בסכום לכל התחייבויותיה של החברה הבת שעילתן לפני מועד ביצוע החלוקה. השופטת קבעה כי בכפוף לעמידתה של החברה בתנאים הללו, היא מאשרת את הבקשה לחלוקת הדיבידנד לחברה האם.

 

באדיבות יצחק דנון, דסק החדשות של אתר הפורומים המשפטיים – מענה מקוון הניתן על ידי עורכי דין מומחים בתחומם.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש