ביוליין אר. אקב פרסמה הבוקר את תוצאות הרבעון השני והמחצית הראשונה לשנת 2011: הוצאות מחקר ופיתוח נטו ברבעון השני של 2011 הסתכמו בסך של כ- 10.4 מיליון ש"ח, לעומת כ- 26.3 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. הוצאות מחקר ופיתוח נטו במחצית הראשונה של 2011 הסתכמו בסך של כ- 16.8 מיליון ש"ח, לעומת כ- 37.0 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. הוצאות המו"פ ירדו עקב הפרשה לתשלום תמלוגים חד פעמי למדען הראשי שנרשמה ברבעון השני אשתקד וכן עקב סגירת מספר פרויקטים במהלך 2010 וקליטת מספר פרויקטים חדשים במהלך המחצית השנייה של שנת 2010 והמחצית הראשונה של שנת 2011, כאשר פרויקט בתחילת דרכו מתאפיין בהוצאות נמוכות יחסית. החברה צופה כי עלויות הפיתוח יגדלו בהדרגה במחצית השנייה של שנת 2011.
ההפסד התפעולי ברבעון השני של 2011 הסתכם בסך של כ- 15.1 מיליון ש"ח, לעומת הפסד תפעולי בסך של כ- 30.8 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. ההפסד התפעולי במחצית הראשונה של 2011 הסתכם בסך של כ- 25.1 מיליון ש"ח, לעומת הפסד תפעולי בסך של כ- 45.4 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד.
ההפסד הכולל ברבעון השני של 2011 הסתכם בסך של כ- 16.4 מיליון ש"ח, לעומת הפסד כולל של כ- 28.1 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. ההפסד הכולל במחצית הראשונה של 2011 הסתכם בסך של כ- 28.0 מיליון ש"ח, לעומת הפסד כולל של כ- 43.6 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד.
תזרים המזומנים ששימש לפעילות שוטפת ברבעון השני של 2011 הסתכם בכ- 12.8 מיליון ש"ח, לעומת כ- 8.1 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. תזרים המזומנים ששימש לפעילות שוטפת במחצית הראשונה של 2011 הסתכם בכ- 21.3 מיליון ש"ח, לעומת כ- 18.7 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד.
יתרות המזומנים, שווי מזומנים ופיקדונות לזמן קצר נכון ל- 30 ביוני 2011 הסתכמו בסך של כ- 113.4 מיליון ש"ח, לעומת כ- 139.8 מיליון ש"ח נכון ל- 31 בדצמבר 2010. הקיטון ביתרת המזומנים, שווי המזומנים, ופיקדונות לטווח קצר נבע בעיקר משימוש בכספים לצורך הפעילות השוטפת של הקבוצה.
ד"ר כנרת סויצקי, מנכ"לית ביוליין אר. אקס., מסרה: "במהלך הרבעון השני ולאחריו המשכנו בפיתוח, קידום והעשרת פורטפוליו שלנו, תוך דגש על המוצרים המצויים בשלבים קליניים מתקדמים. כפי שהתחייבנו, הניסוי הקליני Phase II/III של BL-1020 החל כמתוכנן וללא עיכובים ברומניה וצפוי להתחיל בקרוב בהודו, ואנו שבעי רצון מהתקדמותו עד כה. במוצר ה- BL-1040 שיתוף הפעולה עם איקריה נמשך והניסוי הקליני הפיבוטלי הראשון צפוי להתחיל במהלך המחצית השנייה של שנת 2011.
ד"ר סויצקי הוסיפה: "במהלך הרבעון ולאחריו נכנסו פורטפוליו שלנו 2 פרויקטים, ביניהם BL-7040, לטיפול במחלת מעי דלקתית, הנמצא בשלב יחסית מתקדם, והצפוי להתחיל ניסוי קליני II Phase בתחילת 2012. נכון להיום, בצנרת התרופות של החברה 13 פרויקטים, מתוכם חמישה בשלבי פיתוח קליניים."
"בנוסף, מתוך כוונה לחזק את הפעילות השיווקית שלנו, אני שמחה להודיע על גיוסו של מר דוד מלק כסמנכ"ל פיתוח עסקי של החברה. דוד מגיע אלינו מחברת התרופות הבינלאומית, סנופי, שם כיהן כמנהל פיתוח עסקי. אנו מברכים אותו על הצטרפותו לחברה, ומצפים לתרומתו."