החברות מבני תעשיה כלכלית ירושלים צפויות להציג את תוצאותיהן לרבעון השני ב 24 ו 28 באוגוסט, בהתאמה. פסגות: ה NOI צפוי לעלות הרבעון, ביחס לרבעון הראשון, בכ 872 א’ ₪ מבני תעשיה ובכ 2.2 מ’ ₪ בכלכלית ירושלים. הגידול נובע מעליית מדד המחירים בישראל (0.9%) ופיחות חד בשער החליפין של השקל ביחס לפרנק (7.4%). השיפור ב NOI מותן כתוצאה מתיסוף בשע"ח של השקל מול היורו (0.21%), הדולר האמריקאי (2.0%) והדולר הקנדי (1.70%).
שערוכי נדל"ן בגין הפעילויות במירלנד ובסוויטלנד צפויים לתרום למבני תעשייה רווח של כ 7 מש"ח (לעומת הפסד של 10 מש"ח ברבעון הקודם) ולכלכלית ירושלים 12.3 מש"ח (לעומת שערוך שלילי של 24.2 מש"ח ברבעון הקודם). בנוסף כלכלית ירושלים תרשום רווחי שערוך בזכות דרבן בהיקף של 62.9 מ’ ₪. במבני תעשיה השערוך יתבטא בסעיף חלק בכלולות שכן שיעור אחזקתה בחברות אלה נמוך מ 50%. כלכלית ירושלים החברות מאוחדות ועל כן השערוכים יופיעו בסעיף שערוכי הנדל"ן.
ביחס לרבעון הראשון אנו צופים נסיגה ברווח לאור רווחים חד פעמיים אשר לא צפויים לחזור על עצמם ובהם רווח חד פעמי בהיקף של כ 123 מיליון ₪ בכלכלית ירושלים בגין המיזוג עם דרבן ובמבני תעשייה רווח בהיקף של 20 מש"ח בעקבות דיבידנד בסך 30 מיליון ₪ ועליית ערך של 27 מש"ח אשר נבעו כתוצאה מהאחזקה בכלכלית. יצוין כי במבני תעשייה, השלמת המיזוג בין כלכלית ירושלים דרבן הובילה לגריעת ערך הספרים של דרבן (כ 37 מיליון ₪).
שורה תחתונה: החברות כלכלית ירושלים מבני תעשיה צפויות להציג דוחות רווחיים ברבעון השני של 2011. השפעה חיובית על NOI כתוצאה מהעלייה במדד המחירים לצרכן ופיחות בשער השקל מול הפרנק השוויצרי תקוזז חלקית בתיסוף השקל מול הדולר האמריקאי ,הדולר הקנדי והיורו. תוצאות חיוביות במירלנד ובסוויטלנד יביאו לתוצאות טובות בחברות הכלולות של מבני תעשיה ובשערוכי הנדל"ן בכלכלית ירושלים.