אקסלנס בסקירה של מדדי המחירים הקרובים: שלושת המדדים הקרובים צפויים להסתכם בעלייה של כ-0.9%. הקיץ כאן ואיתם המדדים הגבוהים. בנוסף לעונתיות הרגילה בחודשיים הקרובים צפוייה התייקרות חדה במחירי החשמל שצפויה להוסיף למגמה. כמו כן, להערכתנו לא צפוי שינוי מגמה בשוק השכירויות בחודשי הקיץ ואלו גם יתרמו למדדים. מנגד, המחאה הציבורית שהחלה בשבועיים האחרונים כנגד יוקר המחיה תצליח להוביל לכך שהממשלה והחברות לא תקחנה סיכונים ולא תבצענה העלאות מחירים (ואף תתבצענה הורדות מיסים).
מדד חודש יולי צפוי לעלות בכ- 0.3%
מדד חודש יולי יושפע מהעלייה במחירי השכירויות על רקע הגידול בפעילות בחודשי הקיץ. כמו כן, צפויה עלייה קלה במחירי הפירות והירקות וכן במחירי הנסיעות לחו"ל. מנגד, אנו מעריכים כי במחירי המזון תירשם עלייה מתונה בהרבה וזאת בעקבות המחאה ההולכת וגוברת כנגד חברות המזון על רקע העלייה החדה במחירים בשנה האחרונה. כמו כן, צפוייה ירידה עונתית במחירי ההלבשה וההנעלה וכן תחול ירידה במחירי הדלקים של כ- 2.7% בעקבות הירידה במחירי הנפט בעולם.
מדד חודש אוגוסט צפוי לעלות בכ- 0.5%
מדד חודש אוגוסט יושפע בעיקר מהעלייה החדה במחירי החשמל עקב השיבושים באספקת הגז ממצרים. בנוסף, תחול עלייה עונתית במחירי ההבראה ונופש, בנסיעות לחו"ל ובמחירי השכירויות. אנו מעריכים כי מחירי המזון ישארו ללא שינוי בעקבות המחאה הציבורית הגוברת כנגד יוקר המחיה. ההשפעה המיידית היא ביטול ההעלאה של הדלק בכ- 30 אגורות שהייתה צפויה להתעדכן החודש על ידי הוראת שעה של משרד האוצר ובה הוא הודיע על הוזלה של 30 אגורות במס הבלו. בנוסף, צפויה ירידה עונתית במחירי ההלבשה והנעלה.
אינפלציה ב- 12 החודשים הבאים: 2.5%
שיעור עליית המדד בארבעת החודשים האחרונים תואם את טווח יעד האינפלציה. אנו מעריכים כי גם בחודשיים הקרובים האינפלציה תהיה בהתאם לתוואי העונתי – משמע מדדים יחסית גבוהים. ההשפעה על המדדים תגיעה בעיקר מגורמים עונתיים וכן מההתייקרות החדה במחירי החשמל. אנו מעריכים כי המחאה הציבורית שהחלה תשפיעה על הממשלה (הקפאת העלאת הארנונה בחלק מהרשויות, פתיחת שוק החלב לייבוא) ועל החברות המסחריות ואלו ימנעו מהעלאות מיסים ומחירים (ואף ביצוע הורדת מיסים עקיפים). בנוסף, אנו ממשיכים בהערכתנו כי שוק הדיור צפוי להציג התקררות בהמשך השנה (בעקבות ביקוש והיצע ולא רק בגלל פעולות ממשלתיות). לפיכך, אנו מעריכים כי האינפלציה ב-12 החודשים הבאים צפויה להסתכם מתחת לרף העליון של היעד עם צפי למגמה שלילית.