הבורסה בת"א נעלה את יום המסחר השני לשבוע בירידות שערים, על רקע מגמה שלילית באירופה, שם מודאגים מתוצאות מתוצאות בחני הלחץ של הבנקים, וצפי לפתיחה אדומה בוול סטריט, שם ימשכו הדיונים בין אובמה לרפובליקנים בנוגע להעלאת תקרת החוב בהיקף 14.3 טריליון דולר.
דלק קבוצה ירדה לאחר שמידרוג אישרה היום דירוג A1 לקבוצה, אך שינתה את אופק הדירוג לשלילי. חברת הדירוג: אין בידי החברה מקורות מספקים לפצות על הפחתת הדיבידנדים העתידיים מדלק רכב; תחום הפקה וחיפושי נפט וגז מהווה כמחצית מהשווי המותאם של אחזקות החברה.
מנופים המשיכה לאבד גובה גם היום, לאור דיווח כי ג’קי בן זקן, מבעלי השליטה בחברה, ואיש העסקים איתן אלדר, נחקרו ביום רביעי שעבר במשרדי רשות ניירות ערך בת"א בחשד שהשפיעו על מניית מנופים פיננסיים כדי שתיכנס למדד ת"א-100.
בריינסוויי רשמה עליות לאחר שדיווחה אמש על תוצאות סופיות חיוביות בניסוי בחולי תסמונת פוסט תראומטית (PTSD). בניתוח וסיכום תוצאות הניסוי, נמצא כי טיפול TMS deep בשילוב עם חשיפה קצרה לטראומה (תזכורת של האירוע הטראומתי הספציפי לכול נבדק באמצעים אודיופונים), הינו בטוח ויעיל לטיפול בתסמונת פוסט טראומטית.
אינטק פארמה העוסקת בהשבחת תרופות קיימות, דיווחה אמש על הצלחה בתוצאות הביניים של הקבוצה השנייה בניסוי הקליני (Phase IIb) בחולי פרקינסון בשלבים מתקדמים של המחלה. כלל פיננסים ממליצים לקנות את הנייר ומעניקים לו מחיר יעד של 2 ש”ח. ד"ר יואב קידר: אינטק תנסה לחתום על הסכם שת"פ הכולל תשלומים של אבני דרך בשיעור של 100 מיליון דולר עם שיעור תמלוגים של 10%-15% על מכירות לקראת שלב III.
אוקיאנה המשיכה לאבד גובה, לאחר שהיום אישרה כי היא מנהלת מו”מ להכנסת פעילות בונוס תראפויוטיק כנגד 90%-70% בחברה. מתווה העסקה הנדון במו"מ הוא רכישת מניות בונוס תראפויטיק כנגד הקצאה בשלב ראשון של מניות שיהוו כ-70% מהונה של החברה, ובשלבים מתקדמים הקצאה של עד 90%.
כלל פיננסים לקראת דוחות נייס : החברה תמשיך במומנטום חיובי גם ברבעון הנוכחי; ממליצים תשואת יתר במחיר יעד של 41 דולר. צחי אברהם: זאת, לאחר שברבעון הקודם החברה הציגה דו"ח חזק והעלאת תחזית שנתית, שעשויה לחזור על עצמה כבר ברבעון הקרוב.