פסגות: מדד יוני עלה ב-0.4% (תחזית הקונצנזוס 0.4%, תחזית פסגות 0.3%). המדד הכללי עלה ב-12 החודשים האחרונים ב-4.2% המדד ללא דיור עלה ב-3.6%, המדד ללא ירקות ופירות ב-4.2% והמדד ללא אנרגיה ב-3.7%.
ההשפעות העיקריות על מדד יוני היו: סעיף הדיור המשיך לעלות בקצב של 0.5%, כאשר סעיף הדיור בבעלות (המהווה כ-77% מסעיף הדיור כולו) עלה בקצב של 0.7%. במחצית השנה הראשונה עלה סעיף הדיור בקצב שנתי של כ-7%, זאת לעומת עלייה של 4.4% בתקופה המקבילה אשתקד. אנו מעריכים כי קצב העליות במחצית השנייה של השנה יהיה איטי יותר ויעמוד מעל כ-5%.
סעיף ההלבשה וההנעלה עלו ב-8.6%. עם זאת בניכוי העונתיות ירד הסעיף ב-1.3%.
מחירי המזון עלו ב-0.8%, זאת למרות ירידה עונתית של 0.1% המאפיינת את חודש יוני. עיקר העליות נבעו מעלייה של 3.2% במחירי החלב. על אף שהעלייה במחירי הסחורות החקלאיות בעולם עדיין לא תורגמה במלואה. לעלייה בסעיף המזון, אנו מעריכים כי בחודשים הקרובים תורגש עצירה בעליות בסעיף וזאת בשל השפעת הדיון הציבורי בעליות המחירים.
מחירי הדלקים ירדו ביוני בשיעור של 2.1%. מחיר הבנזין הדולרי ירד בתקופה הרלוונטית ב-6.2% אך התחזקות הדולר קיזזה חלק מעלייה זו.
מדד יולי צפוי לעלות ב-0.1%. ההשפעות העיקריות על מדד יולי צפויות להיות: מחירי הדלקים המשיכו לרדת גם בחודש יולי (ירידה של 3.2%). הירידה נבעה הן מירידת מחירי הנפט בעולם והן מהתחזקות השקל מול הדולר.
סעיף המזון צפוי לעלות בשיעור של כ-0.3%, ירידה זו נמוכה מהתוואי העונתי בשל הקושי על היצרנים להעלות את המחירים, בעקבות המחאה הציבורית בנושא לקראת סוף חודש יוני.
מחירי הדיור יעלו בשיעור של 0.5%.
מחירי הנסיעות לחו"ל יעלו מסיבות עונתיות בשיעור של 3.4%.
מחירי ההלבשה וההנעלה צפויים לרדת בשיעור של 5.6%, בהתאם לתוואי העונתי.
מדד אוגוסט צפוי לעלות ב-0.2% בעיקר בהשפעת המשך העליות בסעיף הדיור, עלייה עונתית של 3.6% במחירי הפירות והירקות ועלייה של 1.4% בסעיף התרבות ובידור.