קרדיט: AdobeStock
קרדיט: AdobeStock

ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ כרמל שאמה-הכהן, דנה היום בהצעת הממשלה לתיקון חוק הנפט, שעוסק במועצת הנפט ודחתה את ההכרעה בה. לפי ההצעה, המועצה תגדל מ-9 חברים כיום ל-13 חברים שאותם ימנה שר התשתיות הלאומיות. שר התשתיות ימנה למועצה שני נציגים ממשרדו, בהתייעצות עם שר האוצר ימנה גם נציג מאגף התקציבים ונציג מאגף החשב הכללי ו-9 נציגים נוספים שלפחות 5 מהם נציגי ציבור.

 

בדיונים הקודמים בהצעה, שפוצלה מחוק ההסדרים, לא הושגה הסכמה באשר להוספת נציג של המשרד להגנת הסביבה למועצה, או למנות את המשקיף מטעם המשרד לחבר קבוע. כמו כן, בדיונים הקודמים דרשה הוועדה לקבוע כללים ברורים למניעת ניגוד עניינים של חברי המועצה.

 

בדיון היום אמר ח"כ דב חנין כי "אם היתה חסרה הגדרה לחוצפה, אנחנו מקבלים אותה כעת בהצעה הזו". לדבריו, ההיבטים הסביבתיים לא פחות חשובים מההיבטים הכלכליים בכל הקשור לענייני הנפט. "אין לנו ארץ אחרת ואין לנו ים תיכון אחר, ולכן יזמו שורה של חברי כנסת בהם גם היו"ר שאמה-הכהן תיקון לחוק הנפט שמציע להכליל שיקולים סביבתיים", הסביר. לדבריו, הצעת החוק לא התקבלה בוועדת השרים לחקיקה, ולכן הוא ביקש להציע במסגרת הדיון היום שורה של תיקונים לחוק הנפט.

 

ח"כ ניצן הורוביץ אמר כי בקשת הממשלה לשנות את הרכב המועצה היא "בלתי סבירה בצורה קיצונית. לא יכול להיות שמתוך 13 חברי המועצה לא יהיה אפילו אחד שמייצג אינטרסים סביבתיים ולא ייתכן שיופר האיזון בין נציגי הממשלה לציבור". ח"כ הורוביץ הסביר כי במצב הקיים כיום יש רוב לנציגי הציבור בוועדה, המונים 5 מתוך 9 חברים, והממשלה מציעה למחוק את נציגי הציבור בהוספת 4 נציגי ממשלה.

 

רכז התשתיות והאנרגיה באגף התקציבים של משרד האוצר, אודי אדירי, הודה כי בהרכב הקיים מובטח רוב לנציגי הציבור ובהרכב המוצע לא מובטח רוב כזה. ח"כ הורוביץ אמר כי יהיה מוכן להתפשר באשר למספר חברי המועצה, אולם ביקש שלפחות חצי מהם יהיו נציגי ציבור. אדירי הודיע כי הצעותיו של ח"כ הורוביץ יתקבלו הממשלה תבקש לשמור לעצמה את הזכות להסתייג מההצעה. לנוכח המחלוקות החליט היו"ר לדחות את המשך הדיון בנושא, על מנת לתת לצדדים זמן ליישב את המחלוקות.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש