התייחסות צחי אברהם, אנליסט כלל פיננסים ברוקראז’ לחברת בזק: אחרי "הבעיטה" הראשונה של השר כחלון בשוק הסלולר, וועדת חייק, שתוציא את המלצותיה בקרוב, "תבעט" במרכז הרווח השני והמרכזי של בזק, התחום הקווי. אנחנו מעריכים שהפגיעה בהכנסות מאינטרנט וטלפוניה תורגש מעבר לפיצוי הניתן לה על ידי ביטול ההפרדה המבנית.
תוצאות הרבעון צפויות להיות סולידיות אבל הן תעמודנה בצל הרגולציה, שעשויות ללחוץ על תוצאות 2013 ואת המחיר כלפי מטה. אנחנו מותירים ההמלצה על תשואת שוק במחיר 9.4 ₪.
ארבע נק’ רלוונטיות למחיר היעד של בזק (בסדר יורד):
וועדת חייק - מרכז העניינים מצוי במחיר השוק הסיטונאי שיקבע ובמועד התחלת השוק הסיטונאי. אנחנו מעריכים שהתנאים שיתקבלו יובילו לירידה הדרגתית ב- EBITDA של בזק לאורך השנים הבאות ומהווים סיכון על שנת 2013.
היקף השפעת הסערה בעולם סלולר על פלאפון – ירידות המחירים והחזר דמי שימוש מאסיביים צפויים לפגוע במגזר הסלולר. אנחנו ממדלים תוצאות טובות יותר לפלאפון בהשוואה למתחרות הגדולות על רקע תמהיל הלקוחות אבל גם היא לא תוכל להתחמק מההשפעות שעשויות להתרחב במחצית השנייה של השנה.
שינויים בהיקף ההשקעות הצפוי של בזק – ההצלחה הגדולה של בזק בפריסת רשת ה- NGN היא מרשימה מאד אבל הפריסה שצפויה להגיע ל-שיעור של 85% עד 2011 תאלץ את החברה לקבל החלטות הנוגעות למריבת העובדים ששכרם היום מהוון בסעיף השקעות בהיקף 467 מ’ ש"ח. בסתירה לצפי הנוכחי של "ירידה מהותית" בהיקף ההשקעות ב- 2012, החברה תשקיע סכום נוסף על מנת לעשות שימוש יעיל בעובדים ולהיענות ללחץ הרגולטורי המופעל עליה להשקעות.
הרבעון השני – חסר משמעות אמיתית. צפוי רבעון סולידי המושפע בעיקר מצמצום הנטישה בתחום הקווי על רקע שיווק חבילות ומכירות גבוהות של ציוד קצה בפלאפון, בדומה למגמה ברבעון הקודם.