כיל דשנים מודיעה כי חתמה על הסכמים עם לקוחות בסין לאספקת אשלג בהיקף כולל של 500 אלף טון במהלך המחצית השנייה של 2011. כמות זו מתווספת לחוזים עליהם חתמה החברה לאספקת 500 אלף טון אשלג ללקוחות בסין במחצית הראשונה של השנה. יש להזכיר כי, משנת 2010 הגדילה כיל את מספר לקוחותיה בסין והיא מוכרת ישירות ליצרני ומפיצי דשנים.
מחיר טון אשלג בחוזה זה משקף עליה של כ- 70 דולר לטון לעומת מחירי המכירה לסין ששררו במחצית הראשונה של 2011. מחיר המכירה הנוכחי דומה למחיר בו סוכמו לאחרונה עסקאות עם יצרנים אחרים המספקים אשלג לשוק הסיני.
חידוש ההסכמים לאספקת אשלג במחצית השנייה של שנת 2011 מחזק את הקשרים המתהדקים בין כיל דשנים ללקוחותיה בסין. החברה מביאה לידי ביטוי את יתרונה הלוגיסטי בייצוא אשלג לדר’ מז’ אסיה וממשיכה לבסס את מעמדה כספק חשוב המייצא כמויות גדולות לשוק הסיני הגדול, בדומה למעמדה בשוק ההודי.
לדברי דני חן, מנכ"ל כיל דשנים "מפעלי ים המלח, מספקים פרנסה לאלפי עובדים בנגב, ותורמים תרומה משמעותית לכלכלת הנגב ולמדינת ישראל, כמו גם לציבור הרחב המחזיק בלמעלה מ- 70% ממניות כיל. עובדי החברה ומנהליה ימשיכו לנהוג באחריות ציבורית וסביבתית לצד שאיפה מתמדת להצטיין בזירה העסקית. אנו חשים סיפוק וגאווה נוכח העובדה שייצוא האשלג לסין, כמו גם ייצוא הדשנים הנוספים למקומות אחרים בעולם, תורמים לגידול בתפוקות היבול החקלאי ואבטחת המזון לעולם ומסייעים במאבק לצמצום הרעב בקרב האנושות".