חברת סודהסטרים, המייצרת מערכות ביתיות להכנת משקאות מוגזים, תניח היום (רביעי, 6 ביולי) את אבן הפינה למפעלה החדש שיוקם בפארק התעסוקה "עידן הנגב" הסמוך לצומת להבים בהשקעה של כ-130 מיליון שקל. המפעל החדש יחל בייצור במהלך 2013 ויועסקו בו כ-1,000 מתושבי הנגב. הנחת אבן הפינה תתקיים במעמד המשנה לראש הממשלה והשר לפיתוח נגב והגליל, מר סילבן שלום.

 

מנכ"ל החברה, דניאל בירנבאום, אמר היום: "הצמיחה המשמעותית שחוותה סודהסטרים בשנים האחרונות באה לידי ביטוי בביקוש הולך וגובר למוצרינו ובהרחבת פעילותנו הגלובלית. בשנת 2010 ייצרנו למעלה מ-2 מיליון מכשירי הגזה שנמכרו ב-41 מדינות בעולם, גידול של 80% לעומת השנה הקודמת. ההחלטה על הקמת המפעל החדש התקבלה נוכח הצפי להמשך התרחבותנו הגלובלית והגידול בביקוש למוצרינו. אני שמח, כי מכל החלופות שנבחנו בארץ ובחו"ל, החלטנו על הקמת מפעל חדש "כחול לבן" באזור הנגב, בו גדלתי. מפעל זה יהיה מפעל עוגן ומקור תעסוקתי לתושבי האזור."

 

מנהל התפעול, יוסי אזרזר, הוסיף: "מטרת הקמת המפעל היא, בין היתר, להרחיב את פעילות הייצור בארץ, על חשבון מפעלי ייצור בחו"ל. המפעל החדש ייבנה על שטח של כ- 80 דונמים תוך יישום עקרונות בנייה ירוקים וידידותיים לסביבה. אני שמח, כי החברה החליטה על הרחבת מערך הייצור דווקא כאן בארץ, במקום שמתברך במשאב אנושי איכותי, ביכולות הנדסיות, ביצירתיות, בתושייה וביכולת ביצוע נדירה שהינם חיוניים לנו כל-כך בסביבה של צמיחה מהירה בה אנו פועלים."

 

מערך הייצור של סודהסטרים בישראל כולל שלושה מפעלים: האחד - במישור אדומים, מפעל לייצור והרכבת מכשירי סודה; השני – באשקלון, מפעל לייצור סירופים והשלישי - באלון תבור לייצור מכשירי הגזה ומוצרים נלווים. המפעל באלון תבור נרכש והורחב בחודש יוני השנה בהשקעה כוללת של כ- 10 מליון ש"ח, ומיד החל בייצור לשווקים בארה"ב, שבדיה, צרפת, שוויץ ואוסטרליה. המפעל החדש בלהבים יהיה מפעל נוסף של החברה בישראל. מערך הייצור של סודהסטרים כולל עוד עשרה אתרים נוספים בשמונה מדינות בעולם.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש