חברת מעין ונצ’רס (ת"א: מעין) הודיעה היום כי חברת פורטפוליו שלה, גיזמוקס, מפתחת פלטפורמת - Visual WebGui עטורת הפרסים, בה מחזיקה מעין כ- 30%, חתמה אתמול על הסכם השקעה אסטרטגי בהיקף 2.5 מיליוני דולרים עם סיטריקס מערכות. סיטריקס הינה מובילה עולמית בפתרונות ווירטואליזציה הנסחרת בבורסת הנאסד"ק בכ – 15 מיליארד דולר.
את גיזמוקס, הפועלת בחממת איריס של מעין ונצ’רס, מובילים כיום מר דורון ליבשטיין כיו"ר החברה ומר נבות פלד כמנכ"ל. בעקבות חתימת ההסכם בין סיטריקס וגיזמוקס, תפעלנה החברות יחדיו על מנת לאפשר לארגונים לעשות שימוש ביישומים קיימים וחדשים המתבססים על טכנולוגיית ה - HTML5 המתרחבת במהירות. מהלך זה יניע חדשנות נוספת באספקת יישומים לכל סוגי ההתקנים, בכל מקום.
גיא רוזן, יו"ר מעין ונצ’רס: "אני שמח וגאה על ההסכם האסטרטגי שהשלמנו בימים אלה עם כניסתה של סיטריקס להשקעה בחברת גיזמוקס, שהחלה את דרכה במעין לפני 4 שנים בלבד. ההסכם מהווה הוכחה ניצחת לאיכות המוצר שהחברה הצליחה לפתח ואנחנו מאמינים כי מדובר בתחילתו של מהלך אשר יציף ערך רב לגיזמוקס כמו גם למעיין".
מרטין דורסמה, סגן נשיא מעבדות סיטריקס: "לאור התפוצה הרחבה של מכשירי צריכה, מטאבלטים וסמארטפונים ועד מוצרים ייחודיים המותאמים לגלישה באינטרנט כגון Google ChromeBooks, משתמשים רבים שואפים לשלב מכשירים אלו בסביבת העבודה הקיימת שלהם.
החזון שלנו הוא לספק לארגונים את התשתית הווירטואלית הנדרשת על מנת לספק להם גישה בכל מקום ובכל זמן למשאבים ארגוניים. אנו מוצאים בטכנולוגיית Visual WebGUI הרחבה חדשנית ומרגשת עבור חזון זה. מטרת ההשקעה האסטרטגית שלנו בגיזמוקס הינה לתת מענה טוב יותר לשימוש בטכנולוגיית HTML5, ענן ומובייל".
לדברי מנכ"ל גיזמוקס, נבות פלד: "אנו גאים לחבור למובילה עולמית כגון סיטריקס ורואים בכך שילוב מנצח. סיטריקס מובילה את תחום הווירטואליזציה של אפליקציות מידע המאפשרות גישה מרחוק ובכך חולקת חזון סינרגטי איתנו, חזון אשר יבטיח כי עסקים יוכלו ליהנות מאפליקציות שולחניות עשירות על גבי הרשת, הענן והמובייל, ללא פשרות של עושר בממשק המשתמש, ביצועים או אבטחה. פנינו צופות קדימה בהתלהבות רבה ואנו מודים למעיין ונצ’רס אשר תרמה רבות לקידומה של גיזמוקס".