הבורסה בת"א תפתח את יום המסחר השני לשבוע בהמתנה לקריאת כיוון מהשווקים מעבר לים, כשברקע משבר החוב של יוון ימשיך להטיל צל על המסחר. היום יודיע בנק ישראל על החלטתו לגבי שיעור הריבית לחודש יולי, אשר צפויה להיוותר על כנה.
מיטב בסקירה שפורסמה אמש על יוון: למרות החשש הרב, יש לזכור כי יוון היא איננה Lehman. כבר היום, השוק מעניק הסתברות גבוהה מאוד לאירוע של חדלות פירעון במדינה, בעוד שפשיטת הרגל של Lehman הגיעה לכולם בהפתעה. על כן, גם אם הדברים לא יסתדרו ולבסוף יוון תכריז על חדלות פירעון, האסון יהיה ניתן לשליטה.
השותפות ב"לוויתן" ירכזו עניין גם היום. אמש דיווח אתר "ביזפורטל" כי הן בוחנות הנחת צינור להולכת גז שיחבר את מאגר ’לוויתן’ אל ’תמר’ ובאמצעותו יזרום גז טבעי מ’לוויתן’ לישראל עד סוף 2013. עקב כך, השותפות עשויות ליהנות מהקלות מס, זאת כחלק מהוראות המעבר בחוק ששינסקי המתייחסות למאגרים שבהם החלה הפקה מסחרית לפני תחילת 2014.
גוליבר ושותפות זרח ירכזו עניין. זרח תעניק לגוליבר זכות שימוש בכל המידע שיש או יהיה לה בעתיד בקשר עם רישיון "מאיה" לצורך כרייה והפקה של מתכות לרבות אורניום משטח הרישיון, עיסוק שאינו בתחום חיפושי הנפט והגז ולפיכך שותפות זרח אינה רשאית לעסוק בו. בתמורה להעמדת זכות השימוש כאמור, זרח תהיה זכאית לקבלת מהחברה תמלוג בשיעור של 10% מכל חלקה של החברה במתכות שיופקו וינוצלו על ידי גוליבר.
כור דיווחה אמש כי הסכימה עם כימצ’יינה על הארכת המועד האחרון להשלמת העסקה בינהן למכירת מכתשים אגן עד סוף חודש ספטמבר השנה, כאשר לאחר מועד זה רשאי כל צד לבטל את ההסכם. הצדדים גם השלימו את נוסח הסכם ההלוואה המפורט עם החברה, והם קרובים להשלמת המסמכים הנלווים לו וכן מספר מסמכים נוספים בקשר עם השלמת העסקה.
די מדיקל דיווחה אמש כי הגישה באמצעות חברת הבת שלה (100%) ספרינג הלת’ סולושונס, בקשה לקבלת אישור CE למשאבת האינסולין של החברה. Spring™ Zone מחליפה את הדור הראשון של משאבת האינסולין "עדי" של החברה.
פסגות הוריד אמש את מחיר היעד למניית פז ל- 575 ₪ (מ 678 ש"ח) אולם הותירו את המלצת תשואת השוק. הורדת מחיר היעד נובעת בעיקר מהנמכת תחזיותינו לגבי תוצאות מגזר הקמעונאות והמסחר כמו גם מהעלאת ריבית ההיוון על רקע אי הודאות הגדלה בעקבות שינוי דפוסי צריכה, מרווחי מכירה נמוכים המתקשים להתאושש, חשש מפני הפחתה רגולטורית של מרווח השיווק וגידול חד בהוצאות התפעוליות במהלך שנת 2010.