פסגות:· אלקו מציגה ברבעון הראשון הפסד של 25 מש"ח לבעלי המניות. איירוול, הזרוע הלא ציבורית העיקרית של החברה, מוסיפה להעיב. כפי שציינו בעבר איירוול נמצאת בתהליך התייעלות משמעותי אשר כלל מהלכי פיטורים משמעותיים ותהליך מדורג של סגירת המפעל בסין ומעבר לייצור מזגנים בOut Sourcing והקמה JV חדש לייצור מזגנים ביתיים לשוק הסיני.

 

· ברבעון הראשון עדיין לא ראינו את פירות תהליך ההתייעלות בשל העובדה כי המפעל בסין עדיין עובד אך בניצולת נמוכה, מה שיוצר הפסדים בייצור. כמו כן נדגיש כי הרבעון הראשון חלש מאוד מבחינה עונתית ומפסיד גם ברבעונים חזקים. איירוול נמצאת למעשה בשנת מעבר ורק משנת 2012 ואילך נוכל לדעת האם תהליכי ההתייעלות נשאו פרי.

 

· אלקטרה בע"מ המשיכה להציג צמיחה ברבעון הראשון כאשר השיפור הגיע בעיקר מהפעילות בחו"ל, הרווחית יותר. גם צבר ההזמנות של החברה ממשיך לגדול. לאמ"צ היה רבעון חלש יחסית הנובע מעיתוי חג הפסח, ירידה בהכנסות מטלפונים סלולאריים ותחרות חזקה בתחום המזגנים. הכנסות אלקטרה נדל"ן ירדו בשל מימושים כך שהחבר רשמה הפסד קטן.

 

· הקבוצה ממשיכה להיות פעילה מאוד. אלקטרה צפויה לרכוש עם שותפים קרקע גדולה במרכז תל אביב מתנובה וכן לרכוש את הנסון. כן היא נכנסה לייזום בפרויקט W בפארק צמרת. אמ"צ השיקה את בר המים החדש, פתחה רשת חנויות מחשבים ורכשה מס’ פעילויות. אלקטרה נדל"ן מממשת נכסים וגם חזרה לרכוש נכסים. אלקו השקיעה עוד 17 מ’ $ במקבצי דיור בארה"ב. כן נציין את מגדל אלקטרה שנפתח בתחילת השנה וצפוי להתמלא עד סוף השנה וליצור רווחים נוספים לאלקטרה אלקטרה נדל"ן.

 

בשורה התחתונה: אנו כמובן מוטרדים מעתידה של איירוול, כפי שהיינו בשנתיים האחרונות. עם זאת ככל הנראה רק בשנה הבאה נוכל לדעת לאן פני החברה. מניית אלקו סובלת מחולשת מניות הבנות ובראשן אלקטרה נדל"ן. אנו סבורים כי הבנות מתומחרות בחסר ועליה שלהן תוביל גם לעליה במניית אלקו. אנו משמרים את המלצת ת. היתר אך מורידים את המחיר ל 63.2 ₪.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש