הבורסה בת"א תפתח את יום המסחר השלישי והאחרון לשבוע, לאחר יומיים של חופשת חג. בזמן שבת"א לא התקיים מסחר, בבורסות העולם נמשכה מגמת הירידות בהובלת ארה"ב, בהמשך לנתוני התעסוקה המאכזבים בשבוע שעבר ונאום ברננקי שלשום, אשר איכזב את המשקיעים. אמש סגרו מדדי וול סטריט יום שישי ברציפות באדום, לאחר פירסום ספר הבז’ אשר הצביע על ירידה בהוצאות הצרכנים והאטה ב- 4 מ- 12 המחוזות של הפד. בבורסות אסיה הבוקר נרשמות ירידות שערים.
הדואליות במעו"ף שבו מניו יורק עם פער ארביטראז’ שלילי של 0.4%, כאשר טבע עם מינוס 2%.
מניית אורמת תרכז עניין לאחר שדיווחה אמש (ד’) כי חברת Mighty River Power מניו זילנד בחרה בה להקמה של השלב הראשון של תחנת כוח גיאותרמית בנטמאריקי בהיקף כולל של כ-130 מיליון דולר. הקמת התחנה צפויה להיות מושלמת תוך 24 חודשים מחתימת החוזים.
אמפל דיווחה שלשום (ג’) כי חברת הגז של מצרים ("EGAS") החלה את הבדיקות והנהלים הנדרשים לחידוש אספקת הגז ללקוחותיה לאחר הפיצוץ בחודש שעבר. נהלי הבדיקה צפויים להמשך מספר ימים לפני שהמערכת תוכל להתחיל ולספק גז באופן סדיר.
הספקיות המקומיות ימשיכו לרכז עניין. כזכור, בית ההשקעות IBI המליץ ביום ב’ לקנות ניירות של שותפויות "תמר" ו"לוויתן". דלק אנרגיה זכתה להמלצת "קנייה" עם מחיר יעד של 1,650 שקל. אבנר הועלתה מ"נייטראלי" ל"קנייה" עם מחירי יעד של של 2.6 שקלים. דלק קידוחים במחיר יעד של 14.5 שקלים, ישראמקו עם מחיר יעד שהועלה ל- 55 אגורות מ- 40 אגורות בסקירה הקודמת.