פסגות: כלכלית ירושלים פרסמה את דוחות הרבעון הראשון של 2011 בהם לראשונה ישנו איחוד של דרבן. לחברה המאוחדת הון עצמי בהיקף של 2,757 מיליון ₪ בהשוואה להון של 2,065 מיליון ₪ טרם המיזוג. נציין כי הגידול בהון נובע בעיקר מהנפקת מניות בסך כ 853 מיליון ₪, ומרווח של כ 162 מיליון ₪ שקוזז ע"י דיבידנד שחולק בסך 269 מ’ ₪ ותנועה בקרן הון בסך 134 מ’ ₪ בגין עסקת דרבן.
ה NOI של החברה המאוחדת מגיע ל 304 מיליון ₪. נציין כי תרומת דרבן בסך של 35 מיליון ₪ ל NOI מתבססת על מיזוג שהחל בתחילת פברואר. ברבעון השני תרומתה של דרבן ל NOI תהיה להערכתנו כ 60 מיליון ₪, כך שכלכלית הפכה לחברה המייצרת NOI של 330 מיליון ₪ לרבעון.
השערוך נטו בקבוצת כלכלית היה שלילי והסתכם ב 24.2 מ’ ₪. השערוך השלילי אינו נובע מהרעה בנכסים אלא מהשקעות במושכר ומשינויי מטבע. חשוב לציין כי השערוכים ע"י שמאים לנכסים בחו"ל נערכים ברבעון השני וברבעון הרביעי ועל כן לא מן הנמנע שהשיפורים במושכר יובילו לשערוך חיובי ברבעון הקרוב.
במהלך הרבעון הראשון ולאחריו ניצלה קבוצת כלכלית ירושלים את עוצמת שוקי האג"ח בכדי להגדיל את נזילותה ע"י מכירת אג"ח שהוחזקו בחברות בנות וע"י מימוש אופציות שהיו בידי הציבור למניות בהיקף של 623 מיליון ₪. אנו רואים בחיוב את יכולתה של הקבוצה לנצל מצבי שוק ולהגדיל את יתרות המזומנים. נציין כי הבוקר הודיעה החברה על תכנית לרכישה עצמית של אג"ח בהיקף של עד 100 מ’ ₪ למשך 3 שנים. נראה שהחברה מעוניינת לנצל את ירידת מחירי אגרות החוב שלה ולשמור אופציה לניצול מצבי שוק דומים בעתיד.
נציין כי החברות הבנות מבני תעשיה דרבן מגבירות את שיתוף הפעולה ביניהן. בחודש מאי 2011 התקשרו החברות בהסכם לרכישת קרקע במנהטן תמורת 40 מיליון דולר אשר תתחלק בחלקים שווים בין הרוכשות. בכוונת החברות לנצל זכויות בניה בהיקף של 11 אלף מ"ר בהשקעה של 51 מיליון דולר. השלמת הרכישה צפויה במהלך הרבעון השלישי של 2011. אנו רואים בחיוב את שיתוף הפעולה הבין חברתי המהווה פוטנציאל למינוף עסקי.
שורה תחתונה: כלכלית ירושלים מפרסמת דו"ח סביר המצביע על המשך המגמות המאפיינות את פעילותה ברבעונים האחרונים. מיזוג דרבן משפר את מיצוב החברה מבחינת פיזור עסקי ואיתנות פיננסית. נציין כי שערוכים שליליים הרבעון נבעו מהפרשי טבע ושיפורים במושכר כך שאין להם השלכה שלילית על שוויים הכלכלי של הנכסים.