המסחר בארה"ב נפתח במגמה שלילית אולם בשעות המסחר האחרונות נרשם תיקון חיובי משמעותי כשברקע הרשות לניירות ערך האמריקאית הודיעה כי היא ממשיכה לחקור בנקים נוספים בנוגע להונאות במהלך תקופת הסאב-פריים ואירופה מנסה לחזור למסלול לאחר שנראה כי ענן האפר הצטמק וחברות התעופה כבר לוחצות לפתוח את מרחב  האווירי ביבשת.


מדדים מובילים בוול סטריט:


מדד הנאסד"ק ירד כרגע ב- 0.05% ונסגר ברמה של 2480 נקודות, מדד הדאו ג’ונס שכולל 30 מניות נבחרות של חברות ענק אמריקאיות עלה ב- 0.67%, ומדד ה- S&P 500 עלה גם הוא ב- 0.45% ונסגר ברמה של 1197נקודות. התשואה של אג"ח ל- 10 שנים עלתה מעט ועומדת כרגע על 3.81%, מדד הויקס שנקרא גם מדד הפחד ירד ב- 6% ונסחר ברמה של 17.34$ לאחר שנסחר כבר בעלייה של 5%.


מניות במרכז:


חברת IBM צפויה לפרסם דו"חות לאחר תום המסחר, החברה צפויה לפי הכלכלנים להציג רווח נקי של 1.93$ למניה. המניה סיימה את המסחר בירידה של כ- 0.5%.


יצרנית התרופות איליי לילי (סימבול – LLY) דיווחה לפני פתיחת המסחר על רווח של 1.18$ למניה לעומת צפי לרווח של 1.12$ ורשמה הכנסות של 5.5 מיליארד דולר, במקביל הורידה החברה תחזיות לשנת 2010 בגלל רפורמת הבריאות. המניה סיימה בעלייה קלה של כ- 0.1%.


סיטיגרופ (סימבול – C) היכתה את הציפיות כשדיווחה על רווח נקי מרשים של 4.43 מיליארד דולר או 15 סנט למניה לעומת ציפיות הכלכלנים לאיזון. השינוי מרשים במיוחד כשבוחנים את ההפסד שנוצר ברבעון הרביעי של 2009 ועמד על 7.58 מיליארד דולר. המניה השלימה עד עתה עלייה של כמעט 40% מתחילת השנה והערב זינקה בכ- 7.5% נוספים.


מניות התעופה ריכזו עניין רב בעקבות תקוות לשינוי לטובה בגודל ענן האפר הוולקני, מניות קונטיננטל, דלתא  ואמריקן איירליינס רשמו כרגע ירידות של כ- 4% בממוצע.


מניות הפיננסים הגדולות מעניינות גם הערב את המשקיעים לאחר הצניחה בשערי המניות ביום שישי, מניית גולדמן זאקס השילה כ- 13% משוויה והיום תיקנה מעלה בכ- 2% ומניות הבנקים הגדולים האחרים שצנחו בכ- 4% בממוצע ביום שישי מתקנים כעת מעט ונסחרים בעליות של כ- 0.9% בממוצע.


מניות ישראליות בולטות בארה"ב:


מניות איזיצ’יפ וקומפיוג’ן ירדו בכמעט 5%, קמטק וריטליקס ירדו בכ- 4% כל אחת, ווריפון ירדה בכ- 2%, גיוון אודיוקודס  ירדו בכ- 3%, סלקום  פריגו  ירדו בכ- 1.5% בממוצע, מניית טבע עלתה בכ- 0.15%, פרוטליקס ירדה בכאחוז וואורכית ירדה בכ- 0.5%.


נתוני מאקרו:


בשעה 17:00 שעון ישראל התפרסם מדד המאזנים המובילים שעלה ב- 1.4% לעומת הצפי של הכלכלנים לעלייה של 1%. מדד זה קובע את מצב החוסן הכלכלי הכללי ע"י שילוב בין 10 מדדים מובילים הכוללים שעות עבודה שבועיות ממוצעות, הזמנות חדשות, צפי צרכנים, הרשאות דיור, מחירי מניות ומרווחי שערי ריבית.


מדדים מובילים בעולם:


אירופה - באירופה נרשמו ירידות שערים של כ- 0.4% בממוצע וזאת לאחר שיום המסחר הפכפך והמדדים נעים במהירות בין ירידות לעליות. מדד הפוטסי בלונדון ירד ב- 0.3%, מדד הדקס הגרמני איבד 0.3% מערכו ומדד הקאק הצרפתי השיל כ- 0.4% מערכו.


אסיה - השווקים באסיה ננעלו הבוקר באדום כהה, בורסת שנגחאי צללה ב- 4.8%, השוק הסיני ירד מתחת לרמת ההתנגדות הפסיכולוגית של 3,000 נקודות לראשונה מאז אמצע חודש מרץ, בעקבות הגבלות על הלוואות בשוק הנדל"ן. מדד הניקיי ביפן איבד 1.7%, בטייוואן נרשמה ירידה של 3.2%, ההאנג סנג בהונג קונג נפל ב- 2.1% ובהודו מדד הסנסקס נסגר בירידות של 1.1%.


סחורות - מחירי הסחורות יורדים בצורה רוחבית בכ- 2% בממוצע. החוזים העתידיים על חבית נפט גולמי לחודש יוני, המרכזים את המסחר הגדול ביותר, יורדים בכ- 1.5% דולר למחיר של 84.4 דולר לחבית, החוזה על הגז הטבעי ירד בכ- 2% ונסחר במחיר של 3.96$ והמחיר של אונקיית זהב ממשיך לרדת גם היום ונסחר כרגע במחיר של 1135$.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 11
    יום עצמאות שמח

    איזה תענוג להתעדכן באתר גם בחדשות במקום להכנס לאתרים אחרים.

    • קוקוריקו
    • 20/04/2010 02:32
  • 10
    שיכור אחרי מסיבה

    אבל בקירה מעניינת

    • דנצי
    • 20/04/2010 01:51
  • 9
    זאקס זו רק סנונית ראשונה.....

    ל"ד התקופה הקרובה הולכת להיות תנודתית אני מאמין שימשיכו לטפטף רעל לשוק בסגנון זאקס זה אכן לא מקרי שהשוק הגיע לרמה רוויה ובדיוק בזמן הזה פירסמו את התביעות

    • sharvit9
    • 19/04/2010 20:45
  • 8
    כל הכבוד לספונסר!!

    חברים זה לא מובן מאליו שמעלים כאן כתבות כאלה במיוחד כשאין מסחר בארץ ועוד מעדכנים אותנו במהלך הערב, כן יירבו שיחקתם אותה, תמשיכו להיות הכי טובים שיש!

    • עמיר כ
    • 19/04/2010 19:12
  • 7
    תגובה למעיין

    אני בפורום של ספונסר מוצא הכול וגם עוקב אחר אביג׳³ אבל מסכים איתך שטוקבקים ברמה כזו זה תענוג לקרוא. בקיצור גם וגם אם רק ניתן :-)

    • בני ג
    • 19/04/2010 19:06
  • 6
    תודה אביג'קוב

    התגובות שלך גם כאן מצויניות וכיף לקרוא, נשמח אם תמשיך במנהג בכתבות חשובות כי לא כל דבר ניתן למצוא בקלות בפורום וכאן כולנו קוראים..

    • מעיין31
    • 19/04/2010 17:49
  • 5
    שורים VS דובים....

    ...זה לא העניין........העניין הוא שצריכ אתנחתא טכנית לאחר מהלך עולה רציפ...וזה יתקבל בדשדוש רחב או במימוש יותר עמוק , וכל זה כדי לתת כח להמשכ עולה לטווח הבינוני ארוכ....... שוק שרק עולה ללא מימושים ...סופו שלבסופ יתמוטט ברעש גדול , ולכן דרוש אתנחתא \ מימוש בשלב זה ,,,וזה יהיה רק לטובת כולם בסופו של דבר...לא אחזור כאן על מה שנאמר בעבר ...רמות רווייה \ התנגדויות חשובות ...וכ'... צריכ אתנחתא. נקודה.

    • avijakub
    • 19/04/2010 17:47
  • 4
    השורט מתחיל עכששששששששיו.

    שלא תגידו שלא אמרו לכם.

    • גמד
    • 19/04/2010 17:31
  • 3
    ירידה מתונה

    הירידות בפתח אך לא רואים צלילה לעומק ולאחר משבר כה גדול וחזרה לשיגרה הקרקע נראית יציבה. פה ושם וולקנו וזאקס יהוו משברונים שיחלפו.

    • אופטימיסט
    • 19/04/2010 17:02
  • 2
    הימים הקרובים זה מזל שור

    אז...^ תודה

    • יתוש
    • 19/04/2010 17:01
  • 1
    נקווה למען המשקיעים שהשוורים ינצחו..

    ובגדול!

    • מיכה41
    • 19/04/2010 16:40