מדד הנאסד"ק ירד ב- 1.37% ומדד ה- S&P500 ירד בכ- 1.61% בזמן שמדד ה- VIX הידוע בכינויו "מדד הפחד" זינק מנגד בכ- 15% עקב תביעה הסטורית של הרשות לניירות ערך בארה"ב (ה- SEC) כנגד הבנק גולדמן זאקס בגין הונאת משקיעים, בין הטענות ההאשמה היא שג’ון פולסון (מנהל אחת מקרנות הגידור הגדולות בעולם) שילם עשרות מיליוני דולרים לגולדמן זאקס כדי לשווק ללקוחות נכסים מסוכנים, ושניהם הימרו במקביל נגד הלקוחות והסבו להם הפסדים עצומים. עוד מאשימה הרשות כי הבנק השמיט וסילף מידע על מכשירים פיננסים המגובים במשכנתאות סאב-פריים וכאמור ביצע "שורט" על אותם מוצרים בזמן ששיווק אותם ללקוחותיו.
ה-SEC דורש קנס לא מוגדר ולא פיצויים ותובע רק את הבנק, כשנשאל מדוע ה-SEC לא פותח בתביעה גם כנגד פולסון, אמר מנהל אכיפה: "זה היה גולדמן שהציג את הנתונים בפני המשקיעים, ולא פולסון."
במקביל לשערוריה המתפתחת שאר מניות הפיננסים צללו בכ- 5% בממוצע כשהמגמה השלילית שולטת. עוד נציין את מניית גוגל שרשמה ירידה חדה של כ- 7% לאחר הדו"ח שפרסמה אמש ולמרות שעקפה את תחזיות האנליסטים מה שלא סיפק את המשקיעים.