הקטר הסיני לא עוצר, בינתיים. הממשל בבייג’ין אולי מנס "לקרר" את הכלכלה המקומית, אולם ברבעון הראשון של שנת 2010 צמחה הכלכלה המקומית ב- 11.9% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, השיעור החד בשלוש השנים האחרונות ב ברבעון הראשון ומעל תחזיות הכלכלנים לצמיחה של 11.5%. כך דיווחה הבוקר הלישכה המרכזית לסטטיסטיקה.
בחזית האינפלציה, מדד המחירים לצרכן רשם עלייה של 2.4% בחודש שעבר לעומת החודש המקביל אשתקד ומדד המחירים ליצרן עלה ב- 5.9%. נתון התפוקה התעשייתית שיקף עלייה של 18.1% במארס.
למרות הדאגה מהתחממות בכלכלה, מספר אנליסטים, העריכו כי נתוני צמיחה החזקה שהיו צפויים, לא צריכים חגרום להרבה לדאוג בבייג’ין. הממשלה לא נרגשת יותר מדי מהצמיחה הגבוהה" אמר אנליסט בנק אוף אמריקה, מריל לינץ’ טינג לו. "אנחנו לוקחים את זה כסימן, כי הממשלה לא תעשה סיבוב פרסה במדיניות המוניטארית".