קרדיט: depositphotos - Magiorestock
קרדיט: depositphotos - Magiorestock

בעלי השליטה בחברת רבד, הכוללים את רועי גיל, יהודה סייג, צבי לברון, משפחת טביסל וארנון שפיר, מפרסמים הצעת רכש מלאה לכ-10.1% ממניות החברה המוחזקות בידי הציבור, במחיר של 8.94 שקל למניה. אם ההצעה תושלם, החברה תימחק מהמסחר בבורסה ותהפוך לחברה פרטית.

הצעת הרכש מגיעה במחיר גבוה בכ-30.3% מהמחיר הממוצע של המניה בחצי השנה האחרונה, אך הפרמיה על מחיר השוק הנוכחי מסתכמת בכ-0.3% בלבד. המחיר המוצע נמוך בכ-12.7% מההון העצמי למניה, העומד על 10.24 שקל. מחיר זה נקבע בעקבות עסקה קודמת בה רכשו בעלי השליטה מניות מיגאל אהובי באותו תעריף.

במקביל להצעת הרכש, בעלי השליטה מסדרים מחדש את מבנה ההחזקות ביניהם, במסגרת הסכם לרכישת מלוא מניות רבד המוחזקות באמצעות שותפות משותפת. מהלך זה למעשה מעביר את ההחזקה מהשותפות לידי בעלי השליטה לפי חלקם היחסי, ולא מצביע על כניסת משקיע חדש. לאחר השלמת המהלך, קבוצת השליטה צפויה להחזיק בכ-90% מהחברה.

ההנהלה הבכירה, כולל יו"ר החברה ארנון שפיר, המנכ"ל אייל ביגון וסמנכ"לית הכספים בתיה מני, התחייבו להיענות להצעה ביחס למניות שהם מחזיקים, מה שמבטיח חלק משמעותי מהמניות הדרושות להשלמת המהלך. המועד האחרון להיענות להצעה הוא 23 בספטמבר. חשוב לציין כי בעלי מניות שיענו להצעה מוותרים על זכותם לבקש סעד הערכה בבית המשפט.

הצעת הרכש אינה כוללת את כתבי האופציה שאינם רשומים למסחר, אשר מוחזקים בעיקר בידי ההנהלה. גם אם ההצעה הנוכחית תיכשל, בעלי השליטה ציינו אפשרות לקדם בהמשך מחיקה באמצעות מיזוג משולש הפוך.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש