תקציר הכתבה
וויי בוקס (YBOX) סיימה את הרבעון השני של 2026 עם הכנסות של כ-68.1 מיליון שקל, לעומת 7.9 מיליון שקל ברבעון המקביל. הרווח הגולמי עלה ל-7.7 מיליון שקל, לעומת 0.9 מיליון שקל ברבעון המקביל. במחצית הראשונה הסתכמו ההכנסות בכ-84.4 מיליון שקל, פי 6 לעומת 13.8 מיליון שקל בתקופה המקבילה. עיקר ההכנסות במחצית נבע מהכרה בפרויקטים גת רימון, טור מלכא, גליפולי ויד לבנים, בעקבות קבלת היתרי בנייה, התקדמות בביצוע ומכירת דירות. בצד המכירות, מתחילת הרבעון השני ועד פרסום הדוחות מכרה ווי-בוקס 36 יחידות דיור בתמורה כוללת של כ-335 מיליון שקל.

וויי בוקס (YBOX) סיימה את הרבעון השני של 2026 עם הכנסות של כ-68.1 מיליון שקל, לעומת 7.9 מיליון שקל ברבעון המקביל, לצד צמצום של כ-51% בהפסד הכולל ל-3.6 מיליון שקל, לעומת 7.4 מיליון שקל אשתקד. הרווח הגולמי עלה ל-7.7 מיליון שקל, לעומת 0.9 מיליון שקל ברבעון המקביל.

במחצית הראשונה הסתכמו ההכנסות בכ-84.4 מיליון שקל, פי 6 לעומת 13.8 מיליון שקל בתקופה המקבילה, והרווח הגולמי עלה ל-10.6 מיליון שקל לעומת 1.7 מיליון שקל. עיקר ההכנסות במחצית נבע מהכרה בפרויקטים גת רימון, טור מלכא, גליפולי ויד לבנים, בעקבות קבלת היתרי בנייה, התקדמות בביצוע ומכירת דירות. ההון העצמי של החברה עומד על כ-421 מיליון שקל; החברה מעריכה כי עם השלמת כלל הפרויקטים הפעילים הוא עשוי להגיע לכ-1.5 מיליארד שקל, אך מדובר בצפי של החברה ולא בהון שהוכר בדוחות הנוכחיים.

בצד המכירות, מתחילת הרבעון השני ועד פרסום הדוחות מכרה ווי-בוקס 36 יחידות דיור בתמורה כוללת של כ-335 מיליון שקל. בנוסף מדווחת החברה על הרשמות בהיקף של כ-80 מיליון שקל, כולל מע"מ, נתון שאינו שקול בשלב זה למכירות חתומות. בפרויקט גת רימון, שקיבל היתר בנייה ביוני, השלימה החברה עד כה מכירות של דירות ומשרדים בהיקף מצטבר של כחצי מיליארד שקל.

בתחום הנדל"ן המניב, החברה נמצאת במשא ומתן מתקדם עם רשת 13 להשכרת משרדים בפרויקט וולנברג בתל אביב, בהיקף של כרבע משטחי הבניין. בשלב זה מדובר במשא ומתן ולא דווח על הסכם מחייב, ולכן המשמעות להכנסות השכירות תתבהר רק אם המגעים יבשילו לחוזה.

הזינוק בהכנסות והצמצום בהפסד מצביעים על מעבר של פרויקטים משלב התכנון וההקמה לשלב שבו הם מתחילים לקבל ביטוי משמעותי יותר בדוחות. עבור המשקיעים, המבחן בהמשך יהיה האם קצב המכירות וההכרה בהכנסות יתורגם גם לשיפור עקבי בשורה התחתונה, ובמקביל האם ההרשמות והמו"מ בוולנברג יהפכו לעסקאות מחייבות.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    הרבה שטויות בכתבה אחת...יש רווח או הפסד?

    הריביות על האגחים עולות...תביעות, תזרים...בוא נמציא כתבה

    • מישהו
    • 01/09/2026 13:41