ירון סילש, מנכ"ל קבוצת לסיכו<br>קרדיט: יפעת יוגב
ירון סילש, מנכ"ל קבוצת לסיכו קרדיט: יפעת יוגב

קבוצת לסיכו, חברה העוסקת בתחום הבנייה והתשתיות הפועלת בישראל ובחו"ל, מדווחת על זכייתה במכרז בינלאומי במימון של האיחוד האירופי, למתן שירותי קבלנות לתאגיד מוביל בתעשיית המוליכים למחצה בהיקף כספי מוערך של כ-15 מיליון אירו על פני תקופה של 3 שנים.

הקבוצה, באמצעות החברה הבת לסיכו צנרת תהליכית בע"מ, תספק שירותי קבלנות מתמשכים, הכוללים, בין היתר, תכנון וביצוע מערכות צנרת תהליכית ועבודות משלימות עבור הלקוח, עמו התקשרה לראשונה באוקטובר 2023.

בנוסף, ולהערכת החברה, צפוי הלקוח לספק ללסיכו צנרת תהליכית עבודות נוספות בהיקף משוער של כ-15 מיליון אירו נוספים - גם הן בשלוש השנים הקרובות, כך שהיקף העבודות הכולל שתבצע צנרת תהליכית עבור המזמין (הן דרך הזכייה במכרז הנוכחי והן בהתקשרות הקיימת), יסתכמו להערכת החברה בהיקף של כ-30 מיליון אירו בתקופה של שלוש שנים.

בכך ממשיכה לסיכו להרחיב את פעילותה באירופה. להערכת החברה, שיעור הרווח הגולמי הצפוי בפרויקט דומה לשיעורי הרווח לפיהם לסיכו צנרת תהליכית נוהגת לתמחר פרויקטים לביצוע עבודות מסוג זה. הפרויקט צפוי להתחיל במהלך הרבעון הראשון של שנת 2026.

במסגרת פעילות הקבוצה באירופה, נבחרה לאחרונה לסיכו צנרת תהליכית לבצע פרויקט ראשון עבור הארגון האירופי למחקר גרעיני, CERN, לתכנון, ייצור והתקנה של תשתיות צנרת במסגרת פרויקט מאיץ החלקיקים, תמורת כ-1 מיליון יורו. הפרויקט יבוצע על פני כשנה החל מחודש פברואר 2026, גם בישראל כייצור טרומי וגם בהתקנות באתר בצרפת ובשוויץ. קבוצת לסיכו מעריכה כי הפרויקט עשוי להתרחב גם להזמנות המשך.

לקבוצת לסיכו ניסיון ויכולות מוכחות לתכנון תהליכי ולתכנון בתלת ממד וכן לייצור טרומי של ציוד ומערכי צנרת והתקנתם במפעלים. פעילות הצנרת התהליכית הינה חלק ממגזר הפעילות המדווח של פעילות הפרויקטים בהקמה.

ירון סילש, מנכ"ל קבוצת לסיכו, מסר היום "אנו גאים מאוד על זכייתנו במכרז נוסף באירופה. זכייה זו מעידה על סטנדרט הבנייה והביצוע הגבוה שלנו ועל ההכרה הבינלאומית הגוברת לה זוכים הפרויקטים אותם אנו מבצעים. אנו רואים בזכייה זו המשך ישיר ליישום המהיר של אסטרטגיית הצמיחה ולכניסה לשווקים ולקוחות בינלאומיים משמעותיים".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש