"הסנטימנט כלפי ישראל בשיח הבינלאומי הפך לאחרונה לשלילי יותר", כך אמר נגיד בנק ישראל, אמיר ירון, במסיבת העיתונאים שלאחר הריבית, אותה הותיר ללא שינוי זו הפעם ה-14 ברצף, וברמיזה לנאום ספרטה של ראש הממשלה נתניהו מהשבוע שעבר.
ירון מזכיר את החשיבות של ישראל כמדינת אי התלויה בסחר חוץ. "כמשק קטן ופתוח, ישראל תלויה במידה רבה בקשריה עם הכלכלה העולמית – בהיבטי הסחר הבינלאומי, ההשקעות הזרות במשק, ושיתופי הפעולה השונים. לכן, על ישראל לעשות ככל שביכולתה בכדי לחזק את מעמדה הבין לאומי, ובכך להבטיח את המשך היותה משק פתוח, יזמי וחזק".
ירון הדגיש כי יציבות מחירים היא תנאי לכלכלה תקינה וצומחת, וכי אינפלציה פוגעת בראש ובראשונה בשכבות החלשות. "חשוב לזכור כי אי הוודאות הגיאופוליטית והכלכלית בישראל עודנה ברמה גבוהה מאד. בסביבה שכזו יש צורך בתמונה בהירה יותר של המגמות הכלכליות ושל ההתכנסות של האינפלציה בתוך תחום היעד".