גלעד יעבץ, יו"ר אנלייט אנרגיה<br>קרדיט: אילן מור
גלעד יעבץ, יו"ר אנלייט אנרגיה קרדיט: אילן מור

אנלייט אנרגיה מתחדשת הודיעה הבוקר כי במסגרת הליך תחרותי מספר 1 של רשות החשמל לקביעת תעריף זמינות למתקני אנרגיה המתחברים לרשת המתח העליון, זכו שני מתקני אגירת אנרגיה אותם פיתחה החברה בשטחי הישובים נאות סמדר שבנגב ואוהד (מתקן "חלוציות") בעוטף עזה, בגודל חיבור מצרפי של 300 מגה וואט (AC).

על פי תנאי המכרז, לאחר 5 שנות אספקה בתעריף הזמינות, רשאית החברה לעבור למכירת חשמל במסגרת אסדרת השוק, ואף להגדיל את היקף האגירה בפרויקטים. הזכייה בגודל חיבור של 300 מגה וואט (AC) תאפשר לחברה להקים מתקני אגירה בקיבולת של 1,300 מגה וואט שעה, עם אפשרות להגדלת קיבולת האגירה עד ל-1,900 מגה-וואט שעה לאחר המעבר לאסדרת השוק. בהתאם לתנאי המכרז, הפרויקטים צפויים להגיע להפעלה מסחרית עד לשנת 2028.

עלות ההקמה המצרפית של שני המתקנים צפויה לעמוד על כ-740-880 מיליון שקל, בהתאם לקיבולת אותה תבחר החברה להקים. להערכת החברה, ההכנסה השנתית הממוצעת המצרפית לאורך חיי הפרויקטים תעמוד על 300-260 מיליון שקל וה-EBITDA השנתית הממוצעת המצרפית תעמוד על 130-150 מיליון שקל.

אנלייט הינה מובילה גלובלית בתחום אגירת האנרגיה עם פרויקטים בשלים הצפויים להתחבר עד סוף שנת 2027 בהיקף של כ-8 גיגה וואט שעה. בנוסף, לאנלייט פורטפוליו אגירה בשלבי פיתוח שונים בהיקף של כ-25 גיגה וואט שעה, מתוכם כ- 6 גיגה וואט שעה בישראל. שני מתקני האגירה בהם זכתה החברה, מהווים 20% מכלל ההספק שזכה במכרז, ובכך מחזקים את הובלתה של אנלייט בשוק אגירת האנרגיה המקומי, כחברה היחידה עם היקף פעילות משמעותי הן בתחום האגירה במתח גבוה והן בתחום האגירה במתח עליון.

גלעד פלד, מנכ"ל אנלייט MENA: "אנלייט גאה להוביל את מהפכת האגירה בישראל עם זכייה כפולה ומשמעותית המבטיחה לחברה 20% מההספק הכולל במכרז של רשות החשמל. זכיה זו מעידה על הובלתה של אנלייט בתחום האגירה ובתחום המתח העליון, כאשר מתקנים אלו יתווספו ל-12 מתקני אנרגיה מתחדשת במתח עליון אותם הקימה החברה. ההשקעה האדירה בהקמת המתקנים בנגב תתרום לחיזוק הביטחון האנרגטי, וליצירת מקומות עבודה רבים. מתקני האגירה המתקדמים שלנו בנאות סמדר ואוהד הם חלק מחזון רחב של אנלייט להובלת המעבר לייצור וצריכה של אנרגיה מתחדשת בישראל. אנו גאים להיות שותפים למהלך היסטורי זה, שיאיץ את המעבר לאנרגיה נקיה, המגבירה את התחרות ומוזילה את מחירי החשמל לאזרחי ישראל".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש