המסחר בניו יורק נפתח בעליות של 0.3%-0.5% במדדים המובילים, וזאת לאחר הירידות החדות אתמול נוכח האיתות מהפד כי הריבית תיוותר גבוהה לזמן ממושך יותר מהצפוי. מדד דאו ג’ונס מתאושש מהיום הגרוע מאז חודש מרץ.
15:30
החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט מאותתים על פתיחה ירוקה לאחר הירידות החדות שנרשמו אתמול של כ-1.5% במדדים המובילים. החוזים העתידיים מטפסים בשעה זו ב-0.4%.
התשואה על האג"ח האמריקאית ל-10 שנים נסוגה משיא שלא נראה מאז 2007. האג"ח לשנתיים נסוגה גם היא משיא רב שנתי.
הצפי להעלאת ריבית נוספת הכביד על המניות בשוק האמריקאי בהמשך להודעת הפד כי הריבית תיוותר גבוהה יותר למשך זמן ממושך. אתמול מדד S&P 500 שבר מטה את הרמה של 4,300 נקודות לראשונה מאז חודש יוני. הדאו ג’ונס רשם אתמול את היום הגרוע מאז מרץ כשירד במעל 300 נקודות מתחת לממוצע של ה-200 יום האחרונים לראשונה מאז מאי. הירידה נרשמה לאחר הפרסום כי ביטחון הצרכנים נפל מהתחזיות המוקדמות.
נמשכת אי הוודאות בנוגע להשבתה האפשרית של שירותי הממשל, לאחר שהסנאט קידם אתמול הצעה שתאפשר המשך מימון של שירותי הממשל עד ל-17 בנובמבר, אך לא ברור אם היא תקודם לבית הנבחרים נוכח התנגדות השמרנים להסכמי קצרי טווח.
מאקרו
ההזמנות למוצרים ברי קיימא באוגוסט בארה"ב עלו ב-0.2%, מעל לתחזיות המוקדמות לירידה של 0.5%. ההזמנות בנטרול סעיף תחבורה עלו ב-0.4%. נתוני חודש יולי תוקנו כלפי מטה לירידה של 5.6% לעומת מינוס 5.2% בדיווח הראשוני.
הנפט מסוג קרוד עולה ב-2% ונסחר ברמה של מעל 92 דולר לחבית. החוזים על הנפט מסוג ברנט מטפסים ב-1.5% למעל 95 דולר לחבית.
מניות במרכז
טארגט הודיעה על סגירת 9 סניפים בערים גדולות ברחבי ארה"ב בשל תופעת הגניבות מהחנויות.
קוסטקו פרסמה אמש דוחות לרבעון הפיסקלי הרביעי. קוסטקו עקפה את התחזיות המוקמות של השוק עם רווח למניה של 4.86 דולרים לעומת הצפי לרווח של 4.79 דולרים למניה.