קרדיט: depositphotos / zrfphoto
קרדיט: depositphotos / zrfphoto

המסחר בבורסות וול סטריט מתנהל בירידות בצל האזהרה של פיץ’ מפני הורדת דירוג לבנקים בארה"ב, כשברקע מוקדם יותר הבוקר סין הורידה ריבית בצל האטה של הכלכלה. מדד הנאסד"ק מאבד 96%, הדאו ג’ונס יורד ב-0.9% ומדד S&P 500 מאבד 0.9%. מדד הפחד (VIX) קופץ בכ-9%.

המכירות הקמעונאיות בארה"ב בחודש יולי עלו ב-0.7% - מעל לתחזיות המוקדמות של הכלכלנים בשוק שצפו עלייה מתונה יותר של 0.4%, ובהמשך לעלייה של 0.3% ביוני. נראה כי ההפתעה לטובה מיוחסת בין היתר למבצע המכירות Prime Day של אמזון.

15:20

החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט מאותתים על ירידות בפתיחת המסחר, וזאת בצל האזהרה של חברת הדירוג פיץ’ מפני הורדת דירוג לעשרות בנקים בארה"ב בצל החולשה בסביבה העסקית, וברקע להורדת ריבית בסין שמצביעה על חולשה של הכלכלה השניה בגודלה בעולם.

החוזים העתידיים על מדדי המניות המובילים בוול סטריט מאבדים עד 1% מערכם, ומדד הפחד (VIX) עולה ב-3%.

בשבוע שעבר היתה זו סוכנות הדירוג מודי’ס שחתכה דירוג ל-10 בנקים בארה"ב. כעת, האנליסט כריס וולף אומר בריאיון ל-CNBC כי הורדת דירוג ברמה אחת לסקטור בכללו, מרמה של -AA לרמה של +A, תיאלץ את האנליסטים של פיץ’ לבצע הורדות דירוג גם להרבה בנקים בהם שמות כמו ג’י.פי מורגן.

סין הורידה הבוקר את הריבית בצל החולשה של הכלכלה - לכתבה המלאה.

באירופה המדדים המובילים נסחרים בירידות שערים בהובלת הפוטסי שמאבד 1.4%, הדאקס יורד ב-1% והקאק משיל 1.1%.

מחיר הנפט יורד ב-1.3% לרמה של 81.44 דולר לחבית.

מניות המרכז

מניות הבנקים מורגן סטנלי, ג’י.פי מורגן, בנק אוף אמריקה, סיטי יורדות בכ-1% במסחר המוקדם בצל האזהרה של פיץ’.

אנבידיה עולה בכ-1% במסחר המוקדם ברקע להעלאת מחיר היעד למניה מצד בנק אוף אמריקה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש