קרדיט: depositphotos / ifeelstock
קרדיט: depositphotos / ifeelstock

מנייתה של טסלה מזנקת במעל 7% בניו יורק, וזאת בהמשך לנתוני המכירות שפרסמה אתמול שהצביעו על שיא עולמי ברבעון השני של השנה.

טסלה דיווחה על מסירה של מעל 466.1 אלף רכבים ברבעון השני של השנה, מעל לתחזיות למסירות בהיקף של 445 אלף רכבים ולעומת 254.7 אלף רכבים ברבעון השני של 2022. משלוחי מודל 3 ודגם Y הסתכמו ב-446,915 כלי רכב בעוד שהמסירות של מודל X הסתכמו ב-19,225 רכבים.

הנתון על פניו אינו מפתיע לאור ההטבות שהעניקה טסלה לרוכשים לצד התחרות ברכב החשמלי באסיה שגררה הפחתה שלהמחירים. בשוק צופים כי המסירות בשנה כולה יגיעו ל-1.82 מיליון מסירות, בדומה ליעד שקבע אילון מאסק המנכ"ל והבעלים של החברה.

מניית טסלה מזנקת בטרום מסחר ב-6.1% למחיר של 277 דולר למניה, רמת שיא מאז חודש אוקטובר האחרון.

בהמשך לפרסום נתוני המכירות החיוביים, גופי ההשקעות בוול סטריט העלו מחירי יעד למנייתה טסלה. גולדמן זאקס העלה את מחיר היעד ל-275 דולר לעומת 245 דולר למניה; דויטשה בנק העלה את מחיר היעד ל-270 דולר לעומת 260 דולר למניה; ג’י. פי מורגן העלה מחיר יעד ל-120 דולר לעומת 115 דולר למניה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש