הדיווח ב"וול סטריט ג’ורנל" לפיו כי ממשל ביידן שוקל להשית מגבלות חדשות על ייצוא השבבים לסין, גרר תנודתיות במניות השבבים, כמו אנבידיה (Nvidia) ו-AMD - החברות הראשונות שיושפעו מכך עקב החשיפה הגבוהה שלהן לסין. מניות השבים איבדו אמש גובה בוול סטריט ועולה שאלה אם מדובר בתחילתה של מגמה.
לוקה מנוזי, אנליסט מחקר וטכנולוגיה בבנק ניהול העושר יוליוס בר, שומר על השקפתו החיובית כלפי תחום מחשוב הענן והבינה המלאכותית, אך מאמין שהסיכונים הרגולטוריים והגאופוליטיים עלולים לגרום למהמורות בדרך. "המגבלות החדשות לייצוא בסין נידונות בממשל ביידן בעיקר בשל חששות אבטחה, והסיכון כי בינה מלאכותית תוכל לשמש לפיתוח נשק וכלי פריצה. בפעם הראשונה, ההגבלות עשויות לכול על השכרת שירותי מחשוב ענן לחברות בינה מלאכותית סיניות, זאת מכיוון שחברות סיניות יכולות להשתמש בפלטפורמות ענן כדי להכשיר דגמי AI ללא צורך ברכישת ציוד מוביל, ובכך לעקוף את מגבלות הייצוא על שבבים", כתב מנוזי.
"הדו"ח עורר תנודתיות בשוק עבור מניות בתחום הבינה המלאכותית, כאשר יצרניות השבבים בארה"ב, כמו Nvidia ו-AMD ספגו ירידה מתונה, בעוד שחברות סיניות המשתמשות בחומרה שלהן ספגו ירידות חדות בהיקף של יותר מ-10% במהלך יום המסחר. לעומת יצרניות השבבים, ערכי המניות של ספקי שירות בתחום מחשוב הענן לא השתנו ברובם. תגובת השוק והשינוי בערך המניה של יצרניות השבבים נובעת בעיקר מהחשיפה הגבוהה יותר שלהן לסין, שמהווה יותר מ-20% מההכנסות ב-Nvidia וב-AMD, בניגוד לחשיפה הנמוכה של ספקי שירותי הענן. מגבלות מעין אלו מהוות סיכון נפוץ יותר עבור המשקיעים בשנים האחרונות על רקע המתיחות הגיאופוליטית הגואה בין ארה"ב לסין. ככלל, אנו צופים התאוששות ויציבות בתחום ועם זאת, סיכונים רגולטוריים וגאופוליטיים מהווים סיכונים מהותיים בטווח הקצר ועלולים לגרום לקשיים זמניים עבור המשקיעים", כתב מנוזי.