ארגון מפיקות הנפט אופק פלוס הסכימו אמש על קיצוץ נוסף בקצב ההפקה על מנת לתמוך במחירו של הנוזל השחור בצל הירידה בביקושים נוכח ההאטה הכלכלית בעולם. סעודיה התחייבה לקיצוץ של מילון חביות החל מהחודש הבא. שר האנרגיה, הנסיך עבדולעזיז בן סלמאן, אמר כי הוא "יעשה כל מה שנדרש כדי להביא יציבות לשוק".
גורמים בבית הלבן מסרו בתגובה כי ימשיכו לעבוד עם כל יצרני הדלק כדי להבטיח ששווקי האנרגיה יתמכו בצמיחה הכלכלית בארה"ב.
"הודעת סעודיה על כך שתפחית שוב את תפוקתה היומית ב-1 מיליון חביות ליום החל מהחודש הבא חשובה ורבת השפעות", אמר רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי, מזרחי טפחות. "מעבר למכסה המוצהרת, יש כאן איתות שלמפיקת הנפט הגדולה במדינות אופ"ק יש גבולות גזרה והיא לא תאפשר למחירים להמשיך לרדת - גם אם הירידה נובעת מקיטון של הביקוש לנוזל. סין טרם שבה לגמרי לאיתנה ומדינות המערב מתמודדות עם ריביות גבוהות והאטה כלכלית, כך שהביקוש לא צפוי להתאושש בקרוב. במצב דברים זה, מוכנה סעודיה לצמצם את הכמות הנסחרת בשוק ובלבד שהמחיר לחבית לא ימשיך לרדת.
"נזכיר כי כל עוד איראן נוקטת גישה לעומתית כלפי המערב, גם מכסת הנפט שלה חסרה לשוק הנפט וזה יוצר לחץ על המחירים כלפי מעלה. היום יש עיסוק בשאלה האם ארה"ב חותרת לעסקה נוספת עם איראן ולתוצאות תהיינה השלכות ניכרות על השוק מבחינת ההיצע והמחירים. אך מעבר לאמירה זו, יש כאן השלכות נוספות. הלא אם מחיר הנפט ישוב לעלות (כפי שראינו בעקבות תגובת המחיר להודעה הסעודית), מדובר בגורם אינפלציוני שיקשה על הריביות לרדת וכך ימשיך להעיב על הביקושים בעולם - כולל לנפט. סעודיה יודעת זאת ותצטרך להתנהל בזהירות בהמשך", אמר מנחם.
גורם נוסף שמשפיע על מחיר הנפט קשור לדולר ולריבית. "ככל שהריבית בארה"ב תצטרך להיות גבוהה יותר, או ירידתה תתעכב, הדולר עשוי להתחזק, מה שיוליך לירידה במחיר הנומינלי של הנפט, הנקוב בדולרים. בנוסף, יש לשים לב שרוסיה, בת הברית של סעודיה בקבוצת OPEC+ וממפיקות הנפט הגדולות בעולם, לא התחיבה לעשות צעד דומה ושיקוליה מובנים. גם איחוד האמירויות קיבלה היתר להגדיל את התפוקה בשנה הבאה ולכן הדעות בתוך הקבוצה חלוקות. כשמדובר בקרטל, לכל חברה יש עניין להגדיל את התפוקה אם בעקבות החלטה קבוצתית על צמצום התפוקה המחיר עולה. כל זה מוסיף אי וודאות לשוק הנפט ולא מיטיב עמו. בשורה התחתונה, הודעת סעודיה עשויה לתת בוסט לטווח קצר למחירים, אך כל עוד הביקוש לא מתאושש, לא נראה כי זה יתורגם לעלייה חדה ומתמשכת", אמר מנחם.