למשק האמריקאי נוספו 236 אלף משרות בחודש מרץ, כך לפי נתונים שפרסם היום (ו’) משרד העבודה האמריקאי. זאת מעל לתחזית המוקדמות בשוק לתוספת משרות של 230 אלף, ובהשוואה תוספת של 236 אלף משרות בחודש הקודם.
השכר לשעה עלה בחודש מרץ ב-0.3%, בדומה לצפי של 0.3%. ב-12 החודשים האחרונים השכר השעתי הממוצע עלה ב-4.2% - שיעור נמוך מהתחזיות שצפו עלייה של 4.3%. בתוך כך שיעור האבטלה בארה"ב ירד ל-3.5% לעומת התחזיות ל-3.6%.
הנתונים החיוביים מעידים על שוק עבודה הדוק שמאפשר לפד להמשיך להדק את התנאים המוניטריים על מנת להתמודד עם האינפלציה. עם זאת, הנתון מאפשר לפד להמתין עם המשך הידוק התנאים קשור לשכר, ושם נרשמה התמתנות בקצב עליית השכר.
היום לא יתקיים מסחר בוול סטריט בשל חג הפסחא, כך שאת התגובה לנתונים נראה רק בשבוע הבא, אם כי בשעה זו החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט עברו לעליות. התשואה על האג"ח הממשלתיות לשנתיים מזנקת ב-11 נקודות בסיס ל-3.95%.