איזיפורקס בסקירת מט"ח שבועית: הדולר האמריקאי נחלש זה השבוע השני ברציפות מול מרבית המטבעות המובילים. המסחר השבוע בדומה לשבוע שעבר התאפיין בעיקר על רקע עלייה באהבת הסיכון בשווקים הפיננסים, דבר שהחליש את המטבע האמריקאי הנחשב למטבע הגנתי בסופו של דבר.מצב כלכלת יוון היה שוב במרכז העניינים וההתפתחויות בנושא העזרה הפיננסית ליוון היו הגורם המשמעותי ביותר על אופי המסחר במט"ח.כאשר פסימיות השתלטה על המשקיעים הדולר התחזק וכאשר האופטימיות חזרה הדולר נחלש.בארה"ב היה שבוע יחסית דליל בנתונים כלכליים כאשר מדד מנהלי הרכש לסקטור השירותים ומכירות הבתים המעוקלים יצאו טובים מהצפי אך מספר דורשי העבודה השבועיים אכזב. בנוסף פורסם פרוטוקול ישיבת הפד האחרונה שבה נרשם שלא ידוע לוח הזמנים לעלייה בגובה הריבית הדולרית ועניין זה תלוי במצב הכלכלה. עוש נרשם בפרוטוקול שאחוז האבטלה בארה"ב עדיין גבוה והוא יכול להשפיע לרעה על התאוששות הכלכלה האמריקאית.השבוע יתפרסמו מספר נתונים כלכליים רב בארה"ב שרובם יתרכזו בימי רביעי,חמישי ושישי.
בגזרת הסחורות נרשמה מגמה חיובית. מגמה זו התבטאה בעיקר במחיר הזהב שנסק לשיא של שנת 2010 מעל ל 1160 דולר לאונקיה. החלשות המטבע האמריקאי יחד עם חוסר הוודאות לגבי מצב כלכלת יוון שולחת את המשקיעים לקנות את הסחורה הזהובה כהשקעה אלטרנטיבית מחיר הנפט נסחר ביציבות יחסית סביב רמות של 85 דולר לחבית.
מה מצפה לנו השבוע
מצב כלכלת יוון ימשיך להיות אחד מהגורמים המרכזיים שישפיעו על המסחר במט"ח אך השבוע אנו צפויים גם למבול של נתונים כלכליים חשובים שיתפרסמו בארה"ב ובעיקר בחציו השני של השבוע. בימי שני ושלישי הנתונים המרכזיים יהיו תקציב הפד בארה"ב ומאזן הסחר בקנדה,אנגליה וארה"ב אך כאמור אלו יהיו רק המתאבן לקראת הנתונים שיתפרסמו בהמשך השבוע. ביום רביעי לפנות בוקר נקבל את המכירות הקמעונאיות בניוזילנד ובהמשך גם את אלו בארה"ב. בנוסף נקבל את התפוקה התעשייתית בגוש האירו ואת מדד המחירים לצרכן בארה"ב.לקראת אחר הצהריים יתפרסמו גם מלאי הנפט השבועיים וספר הבז’ בארה"ב.עוד ביום רביעי אמור נגיד הפד ברננקי לשאת נאום חשוב בפני הקונגרס בנושא כלכלת ארה"ב. ביום חמישי נקבל את מאזן הסחר בגוש האירו ומאוחר יותר יתפרסמו מספר דורשי העבודה השבועיים,2 סקרי פעילות יצרנית,התפוקה התעשייתית,כניסת הון זר נטו ואינדקס מחירי הבתים בארה"ב. ביום שישי יתפרסם מדד המחירים לצרכן בגוש האירו ובארה"ב נקבל את אישורי והתחלות הבניה ומדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן.
EUR/USD
האירו הצליח לסיים את השבוע בנימה חיובית כשהוא מתרחק מרמות השפל שאליהם הגיע שוב מול ביום חמישי בבוקר.במהלך רב השבוע נחלש המטבע האירופאי בגלל החששות הכבדים מקריסת כלכלת יוון וההערכות שחדלות פירעון לחובותיה של יוון היא אופציה קיימת,גם הנתונים הכלכליים שפורסמו בגוש האירו ובגרמניה אכזבו ברובם, אבל לאחר שהבנק המרכזי בגוש האירו השאיר כצפוי את הריבית ללא שינוי אמר נשיא הבנק המרכזי טרישה שאין הוא רואה את כלכלת יוון קורסת ושהדבר בכלל לא אופציה ריאלית והוא בטוח שכלכלת יוון תצא מהמשבר ותעמוד בהתרחבויותיה.טרישה נסך בטחון מחודש אצל המשקיעים שבא לידי ביטוי בעליות שערים בבורסות המובילות בעולם ובהיחלשות של המטבע האמריקאי שנחשב למטבע בעל אופי הגנתי.
ההיבט הטכני
האירו יצר תחתית כפולה מעניינת ב-1.33 והאינדיקטורים הטכניים מלמדים על סיכוי לעליה מהתחתית הזו. מהלך מעל 1.365 ילמד על כך שהעליה יכולה להיות משמעותית יותר, לכיוון 1.382 בתור התחלה. מהלך מתחת ל-1.33 יחשב סימן מכר טכני. פחות סביר לפחות לתחילת השבוע.
USD/ILS
הדולר נסחר במגמה מעורבת השבוע כשהוא לא מצליח להתמודד עם רמת ה 3.7000 ומסיים את השבוע מתחת לרמה זו. בנק ישראל המשיך לתמוך במטבע האמריקאי על ידי קניית כמה מאות מיליוני דולרים נוספים במהלך השבוע אך כאמור ללא הצלחה יתרה.ביום חמישי הקרוב נקבל את מדד המחירים לצרכן לחודש מרץ שאמור לעלות בשיעור של בין 0.0%-0.3%.
ההיבט הטכני
הדולר נע לכיוון אזור התמיכה 3.66-3.64. המשך ירידה לכיוון התמיכה הוא סביר. השאלה מה יקרה בתמיכה פתוחה.
צמד מעניין לשבוע הקרוב, לסוחרים שבינינו
XAU/USD
הזהב המשיך את מגמת ההתחזקות שלו והצליח גם לפרוץ את רמת ההתנגדות ב 1140 דולר לאונקיה. היעד הקרוב אליו שואף מחיר הזהב נמצא ב 1170 דולר לאונקיה שם שוכנת התנגדות משמעותית. כל עוד הזהב ממשיך להיסחר מעל ל 1140 דולר לאונקיה ישנה סבירות גבוהה שהזהב ינסה להתמודד עם התנגדות זו.