טווח המחיר בהנפקה הראשונית (IPO) של איתקה מקבוצת דלק (ITHACA ENERGY) עודכן לקצה הנמוך של הערכות, כך לפי דיווח ברויטרס.
הטווח עודכן ל-250-270 פני למניה, לעומת טווח קודם של 250-310 פני למניה, ששיקף לחברה שווי שוק שבין 2.5-3.1 מיליארד פאונד.
בחודש שעבר דלק פרסמה עדכון ולפיו היא צופה קבלת דיבידנד של 820 מיליון דולר בשנתיים כתוצאה מהנפקת איתקה. איתקה רשומה בספרי דלק ב-2.3 מיליארד דולר. חלק מהתמורה שתקבל איתקה ישמש להחזר שטרי הון לדלק. כעת, המשמעות של הנמכת השווי בהנפקה היא שתזרים המזומנים שדלק אמורה לקבל מההנפקה יהיה נמוך מהערכות.
איתקה, המפיקה נפט בים הצפוני, מכוונת לשמר אחזקות ציבור בשיעור של 10% שדרושים כדי להיכלל במדדים בלונדון.
על פי דוח משאבים שפרסמה דלק בחודש שעבר חלה עלייה בכמות עתודות הנפט והגז הטבעי מסוג P2 ובכמות המשאבים המותנים באומדן הטוב ביותר (C2) בכלל נכסי הנפט של איתקה, לכמות כוללת של כ-545.5 מיליון שווה ערך חביות נפט (MMBOE) (חלק החברה), לעומת כמות כוללת של כ-290.5 מיליון לעומת דוח המשאבים הקודם מסוף שנת 2021. העלייה, בסך 255 מיליון חביות מיוחסת בעיקר להשלמת העסקאות לרכישת מרובאני וסיקר פוינט עליהן דיווחה החברה מוקדם יותר השנה.
הערך הנוכחי של תזרים המוזמנים החזוי בשיעור היוון של 10% עומד על כ-9.81 מיליארד דולר. שווי התזרים המהוון בגין העתודות מסוג P2 הוא כ-5.82 מיליארד דולר, ושווי התזרים המהוון בגין משאבים מותנים מסוג C2 הוא כ-3.99 מיליארד דולר נוספים.