לאחר התשואה השלילית העמוקה בספטמבר, קופות הגמל הגדולות יציגו באוקטובר 2022 תשואה נומינלית (ברוטו) ממוצעת של 1.5% - כך לפי הערכות כלכלני מיטב. זהו החודש השלישי בלבד השנה (במרץ וביולי) שהקופות מציגות תשואות חיוביות.
תשואה צפויה זו מייצגת גם את התמונה בתעשייה כולה, כאשר טווח התשואות של כלל הקופות אמור לנוע במנעד של בין תשואה של 1.2% לבין תשואה של 1.8%.
בחודש אוקטובר נרשמו עליות שערים בשוקי המניות בעולם ובאיגרות החוב הממשלתיות בישראל, ואלה פעלו כגורם חיובי לתשואות הקופות. את התרומה העיקרית לתשואות סיפקו שוקי המניות (בעיקר בחו"ל). בארה"ב מדד הדאו עלה ב-14%, מדד ה-S&P עלה ב-8% ואילו מדד הנאסד"ק עלה בשיעור של 3.9%, ביטוי לחולשה של מניות הצמיחה לעומת מניות הערך.
גם באירופה נרשמה מגמה חיובית חזקה, כאשר הדאקס הגרמני עלה ב-10.7%, הקאק הצרפתי עלה ב-8.8% וה-Eurostoxx 50 עלה ב-9%. בשוק המניות בארץ נרשמה מגמה מעורבת עם נטייה לעליות: מדד ת"א 35 עלה ב-5.8%, מדד ת"א 125 עלה ב-4.0%, מדד ת"א 90 ירד בשיעור זעיר של 0.5%, ואילו מדד יתר 60 ירד בשיעור של כ-3.4%. באג"ח הקונצרני המקומי נרשמה מגמה מעורבת. מדד התל בונד 20, מדד התל בונד 40 ומדד התל בונד 60 ירדו ב-0.6%, 0.1% ו-0.4% בהתאמה. איגרות החוב הלא מדורגות עלו בשיעור של 0.3%. מדד אג"ח קונצרני כללי ירד ב-0.1%.
באוקטובר המסלול המנייתי רשם תשואה של 4.2%, המסלול המדדי רשם תשואה שלילית של 0.1%, השקלי ללא שינוי, ומסלול פנסיה מקיפה לבני עד 50 רשמה תשואה של 2.3%, מקיפה לבני 60-50 תשואה של 1.9%, בני 60 פלוס תשואה של 1.1%.
אלא שמתחילת השנה התמונה פחות ורודה. המסלול הכללי רשם תשואה שלילית של 7.7%, המנייתי רשם תשואה שלילית חדה יותר של מעל 14%, המדדי עם תשואה שלילית של 4.4%, השקלי בתשואה שלילית של 6.3% ואפילו המסלול הסולידי של בני 60 פלוס איבד מתחילת השנה מעל 3%.
מתחילת השנה מדד ה-500 S&P ירד ב-18.6%, מדד הדאו ג’ונס ירד ב-9.9% ומדד הנאסד"ק, מדד מניות הטכנולוגיה, ירד ב-29.8%.