יצרנית הרכב החשמלי טסלה פרסמה אמש לאחר המסחר את דוחותיה הכספיים מהם עולה כי החברה עקפה את תחזית הרווח, אך פיספסה את תחזית ההכנסות לראשונה מאז הרבעון השלישי של שנת 2020.
הרווח למניה הסתכם ב-1.05 דולרים - מעל לתחזיות לרווח של 1.01 דולרים למניה. ההכנסות הסתכמו ב-21.45 מיליארד דולר - מתחת לתחזיות להכנסות של 22.09 מיליארד דולר.
טסלה רשמה EBITDA מתואם של 4.97 מיליארד דולר, שמהווים עלייה של 55% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. התזרים החופשי הסתכם ב-3.3 מיליארד דולר - מעל לצפי של 2.89 מיליארד דולר.
אילון מאסק אמנם רואה הסתברות גבוהה למיתון אך טסלה שמרה על התחזית האופטימית ולפיה החברה תרשום צמיחה של 50% משלוחי הרכבים השנה.
מנייתה של טסלה נפלה לאחר המסחר אמש ב-6.25% על רקע הדוחות למחיר של 208.16 דולר. השיא של המניה היה בנובמבר האחרון במחיר של 407 דולר למניה (אחרי הפיצול).