הלמ"ס צפויה לפרסם היום (ו’) בשעה 14:30 את נתוני מדד המחירים לצרכן לחודש ספטמבר. בנוסף יפורסמו נתוני מחירי הדיור ומדד תשומות הבנייה. הנתונים אמורים היו להתפרסם מחר ב-15 לחודש, אך הפרסום הוקדם בשל השבת.

האם מדד ספטמבר יפתיע כמו באוגוסט אז הנתונים היו מתחת תחזיות? הערכות בשוק למדד ספטמבר הן למדד אפסי עד עלייה של 0.1%, מה שיישקף אינפלציה בקצב שנתי של 4.4%-4.5% ב-12 החודשים האחרונים.

מודי שפריר, אסטרטג השווקים של בנק ה פועלים, מפרק את הסעיפים הצפויים במדד. "מחירי המזון צפויים לרדת קלות ולהוריד את המדד בכ-0.02%, על רקע מבצעי רשתות השיווק לקראת חגי תשרי. מאידך, עליית מוצרי החלב בפיקוח, העלייה העונתית החדה במחירי העופות והעלייה הנוספת הצפויה במחירי הארוחות מחוץ לבית צפויים למתן את ירידה מחירי המזון".

שפריר צופה כי מחירי הפירות והירקות צפויים לעלות קלות ולתרום לעלייה של 0.03% למדד. וכי רכיב הדיור צפוי לעלות בכ-0.4% ולתרום כ-0.1% למדד הכללי בספטמבר. עם זאת, שפריר צופה כי רכיב אחזקת דירה צפוי להיוותר ללא שינוי.

נראה כי מחיר ההלבשה והנעלה צפויים להמשיך את המגמה השלילית של השנים האחרונות, ולצד המבצעים העונתיים אלו צפויים לגרוע 0.02% מהמדד הכללי. עוד מעריך שפריר כי רכיב ’חינוך תרבות ובידור’ צפוי לרדת בכ-0.03% על רקע ירידה חדה, מחד, במחירי החופשות בישראל.

תחזית האינפלציה של שפריר לשנה הקרובה נותרה על 2.75% כאשר התחזית למדד המחירים לצרכן בנובמבר עומדת על 0.05% ותחזית לאוקטובר עלתה קלות ל-0.45%. "מחד, ההשפעות העקיפות של העלייה החדה במחירי החשמל והעלייה הנוספת בינואר, לחצי השכר במשק, והעלייה הצפויה מחירי המזון (ללא פירות וירקות), ובמחירי השכירות - אלו צפוייים לתמוך בסביבת אינפלציה גבוהה בענפי השירותים. מאידך, מתגברים הסימנים המעידים על ירידה חדה הצפויה באינפלציית ההיצע בשנת 2023 (חרף עליית מחיר הנפט בשבועיים האחרונים) שתקוזז עם הגדלת סבסוד הבלו (המס על הדלק)".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש