ליאור שילה, אנליסט בנקים מבית ההשקעות IBI מתייחס לדוחות הבינלאומי שפורסמו אתמול:
בנק בינלאומי הציג דוח מתחת לצפי עם תשואה להון של 13.8% ברבעון לעומת הערכות שלנו לתשואה יותר גבוהה בשיעור של כ-15%. הפער העיקרי מהתחזית שלנו נובע מההפסד שנרשם בתיק הנוסטרו של הבנק, כאשר במידה ומנרמלים את ההפסדים שנרשמו, הדוח היה מעט יותר טוב מהתחזית שלנו. בנוסף, צמיחת תיק האשראי הייתה גבוהה בדומה ליתר המערכת לצד שיפור באיכות התיק כפי שמשתקף ביחס ה-NPL. לבסוף, בינלאומי ממשיך לבלוט בהיבט הדיבידנד כאשר דיווח על חלוקה של 50% מהרווח הנקי, השיעור הגבוה במערכת בנקודה הנוכחית.
בשורה התחתונה, דו"ח מתחת לצפי של בינלאומי בעיקר בשל ההפסד בתיק המנייתי. אם מנטרלים את ההפסד ובעיקר לאור השיפור בשווקים ברבעון השלישי, הרי שמדובר על רבעון טוב עם צמיחת אשראי חזקה ותרומה נאה של המדד והריבית.
כמו כן, בשל הרגישות הגבוהה של הבנק להעלאת ריבית, ככל הנראה הרבעון השלישי ימשיך להיות חזק ובעיקר על רקע נתוני המדד האחרונים.
אנו מעלים את מחיר היעד של הבנק ל-146 ש"ח למניה בעקבות עדכון התשואה המייצגת של הבנק. עם זאת, אנו נותרים בהמלצת תשואת שוק על רקע המכפיל הנוכחי והתמחור המלא להערכתנו.