נתוני "סל המוצרים הבסיסי" שגובש על ידי משרד הכלכלה והתעשייה והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ומתבסס על נתוני המועצה לצרכנות מתוך אתר פרייסז, עמד בחודש יולי 2022 על 948 שקל, ירידה של 15 שקל, המהווה ירידה של 1.5% ביחס לחודש יוני.
עוד עולה מהנתונים, כי הפער בין הרשת היקרה לרשת הזולה ביותר בחודש יולי הינו 35% שהם 295 שקל. מתוך רשימת הרשתות שנבדקו, הרשת שמכרה את סל המוצרים הבסיסי במחיר היקר ביותר בחודש יולי היא "סופר יודה" – עלות הסל הנבדק בחודש זה עומדת על 1137 שקל. מנגד, הסל הזול ביותר בחודש יולי נרשם ברשת "רמי לוי" - עלות הסל הנבדק בחודש זה עומדת על 842 שקל.
ביחס לחודש קודם, חלה ירידה במחיר סל המוצרים הבסיסי כאשר כ- 65% מהרשתות הציגו ירידה במחיר הסל (בעבור רשתות זהות אשר נכללו בסל הן ביולי והן ביוני). ביחס ליולי אשתקד, חלה עלייה במחיר סל המוצרים הבסיסי כאשר כ- 82% מהרשתות הציגו עלייה במחיר הסל (בעבור רשתות זהות אשר נכללו בסל ביולי השנה וביולי אשתקד).
הסל הנבדק כולל 68 מוצרים מהקטגוריות חלב ומוצריו, לחם, מוצרי בשר ודגים, מזון יבש, פירות וירקות, ומוצרי טואלטיקה וניקיון. סל המוצרים כולל את המוצרים הבסיסיים שהם הנמכרים ביותר ומהווים נתח משמעותי מהוצאות משקי הבית.
נתוני עלות הסל הנבחר ברשתות נבחרות- יולי 2022

מקור: משרד הכלכלה והתעשייה
שינוי ברמת המחירים ברשתות השונות
בהשוואה לחודש הקודם, מרבית הרשתות, כ65%, הוזילו את עלות הסל. רשתות "יינות ביתן בסיטי" ו"מגה בעיר" הציגו את ירידת המחירים הגבוהה ביותר בשיעור של 5.6% ו-5.4% (55 שקל ו-56 שקל, בהתאמה). רשת " מחסני השוק אונליין" הציגה את עליית המחירים הגבוהה ביותר בשיעור של 1.9% (17 שקל).