חברת הפודטק הישראלית ביו-דבש (Bee IO), המפתחת תהליך תעשייתי לייצור "דבש מתורבת" (דבש ללא דבורים), מדווחת הבוקר כי הצליחה לבטא בהצלחה חלבונים אשר מקורם בחלב בופאלו ודרושים ליצירת חלב בופאלו מתורבת ומוצריו. החברה מגדירה את ההצלחה כ"מהלך פורץ דרך ברמה עולמית הממצב את החברה כחלוצה עולמית גם בתחום ייצור חלב בופאלו מתורבת".
ביו-דבש מציינת כי חלב הבופאלו הוא החלב השני הנצרך ביותר בעולם ומייצג 15% מצריכת החלב הכללית. הוא נחשב, לדבריה, לבעל סגולות רפואיות וערך תזונתי גבוה, הרכב עשיר של חלבונים, חומצות שומן, ויטמינים ומינרלים, ולכן מוצרים מבוססי חלב בופאלו זוכים בביקוש גובר.
ככל שביו-דבש תייעל את הטכנולוגיה שלה, חלב הבופאלו עשוי על פי תחזית החברה, להיות זמין באופן רציף, ללא תלות בעונות השנה וללא פגיעה בבעלי חיים. כמו כן, חלבוני חלב בופאלו, עשויים לשמש כחומרי גלם בתעשיית המזון, הפארמה ובתעשיות נוספות לטובת ייצור נייר, צבע וטקסטיל.
אופיר דבש, מנכ"ל ביו-דבש: "פריצת דרך זו, מהווה חלק מאסטרטגיה ארוכת הטווח של החברה אשר רותמת את הטכנולוגיה וההון האנושי שלה לצורכי פיתוח מוצרים נוספים ברי-קיימא, שאינם פוגעים בבעלי חיים ויבטיחו את עתיד תזונת האנושות".