בנק מזרחי מפרסם את הדוחות לרבעון הראשון והם די מאכזבים - לא בשורה התחתונה אלא בהלך הרוח אותו הבנק נוקט אשר יכול לפגוע בצמיחה שלו עצמו אותה הוא מבקש, הבנק נוקט בצמצום דיבידנדים על מנת להמשיך את הצמיחה אבל עם עלייה של 70% ברווח הנקי מול רבעון מקביל האם המשקיעים לא ראויים להנות מכך?! גם במסגרת איחוד בנק איגוד הבנק בחר לצמצם סניפים שזה הגיוני אבל כאשר הגדלת את הלקוחות האם הבנק הגדיל את הסניפים הקיימים? או שכולם צריכים להידחף בתור אצל דביר?
התרחבות מואצת באשראי תוך ניהול פרואקטיבי של הון הבנק
בהלימה לשיפור שחל בפעילות הכלכלית במשק ברבעון הראשון של 2022 – חרף התפרצות גל האומיקרון בחודש ינואר, נרשמה בתקופה זו התרחבות מואצת בפעילות האשראי של הבנק.
נכון לסוף הרבעון הראשון הסתכם היקף האשראי בבנק בכ-283 מיליארד ₪ בהשוואה לכ-249.5 מיליארד ₪ בסוף התקופה המקבילה – עלייה של 13.4%.ההתרחבות בתיק באה לביטוי במרבית הסגמנטים ותחומי הפעילות הקמעונאיים והעסקיים, שעלו בשיעורים דו-ספרתיים.כך, בין השאר, הסתכם בסוף הראשון של השנה האשראי לעסקים גדולים בכ-25.6 מיליארד ₪ - עלייה של 23.2% לעומת התקופה המקבילה; האשראי לעסקים בינוניים הגיע לכ-11.4 מיליארד ₪ - עלייה של 17.3% בהשוואה לסוף הרבעון הראשון של 2021, וההלוואות לדיור הסתכמו בסוף הרבעון הראשון של השנה בכ-181 מיליארד ₪ - עלייה של 14.2% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.
במקביל, ממשיך הבנק לנקוט פעולות מגוונות בתחום ניהול ההון, בין השאר על מנת לתמוך בתנופת הצמיחה בפעילותו.במסגרת זו, חתם הבנק בחודש מרץ על עסקה חדשנית לביטוח תיק הלוואות לדיור של כ-3.7 מיליארד ₪, עם מבטח משנה בינלאומי, הנמנה עם עשרת מבטחי המשנה הגדולים בעולם.באמצעות המהלך, שטרם נעשה כמותו במערכת הבנקאית בישראל, התפנה הון נוסף למגוון צרכים ושימושים נוספים.
יישום תוכנית המיזוג של בנק אגוד ותרומתו לרווחי הקבוצה
מאז 30 בספטמבר 2020, מועד השלמת העסקה לרכישת בנק אגוד, פועל הבנק להוציא לפועל את מיזוגו של אגוד אל תוך מזרחי-טפחות, בהתאם לתוכנית מוגדרת שהוכנה לנושא.נכון להיום נסגרו 16 מתוך 35 סניפי אגוד, ועשרות אלפי לקוחות כבר הוסבו לסניפי מזרחי-טפחות, במהלך שמתבצע במשותף על ידי צוותים משני הבנקים, על מנת להבטיח מעבר חלק וידידותי.עד להשלמת המיזוג, המתוכננת לסוף 2022, ייסגרו 11 סניפים נוספים, כך שבסיום התהליך יישארו 8 סניפים של אגוד, שרובם נמצאים במקומות שבהם אין כיום נוכחות של מזרחי-טפחות.במקביל, גם מיושמת תוכנית הפרישה של עובדי אגוד, שלא מתוכננים להיקלט במזרחי-טפחות, כפי שנקבע בהסכם הקיבוצי המיוחד שנחתם בבנק אגוד אשתקד.פרישת העובדים מתבצעת בהדרגה, בהלימה לפעילות מיזוג הסניפים, וזאת כדי לשמור על רציפות השירות בבנק אגוד, עד למועד השלמת המיזוג.
בד בבד, עוד לפני השלמת המיזוג והפקת התועלות ממהלכי הסינרגיה וההתייעלות, ממשיך בנק אגוד לתרום לרווחי הקבוצה, אף מעבר להערכות המוקדמות.ברבעון הראשון של השנה הסתכמה תרומת בנק אגוד ב-212 מיליון ₪, הכוללים בעיקר רווחי הון ממימוש נכסים.וזאת, בנוסף לרווחים השוטפים הנובעים מעסקת הרכישה של הבנק.