שלמה רודב<br>
שלמה רודב

 

שנת 2022 אינה מטיבה עם מניית קרור הדי ישנונית והפחות מוכרת במדדי ת"א, החברה היא חברת החזקות אשר החזקתה העיקרית היא כ- 70% מיפאורה שהיא ספקית משקאות ומחזיקה במי עדן וכן החזקה בכ-38% מתפוגן שהיא יצרנית מוצרים קפואים כאשר תפוגן הוא המוכר מביניהם.

החברה החלה את השנה עם הוצאות צו מתוקן של משרד האוצר על משקאות ממותקים אשר העלה מחירים בצורה גבוהה וצפוי לפגוע במכירות החברה (אשר אף הוציאה הודעה בנושא) בנוסף לאחר עדכון המדדים המניה יצאה ממדד ת"א 90 היוקרתי אשר הזרים כספים רבים למנית החברה, היום מודיעה החברה כמו חברות נוספות רבות כי היא מבטלת את הנפקת תפוגן אשר הייתה אמורה להציף ערך נוסף חבוי במניה.

החברה ניסתה אף לרכוש את חלקה של כלל משקאות הציבורית ביפאורה השנה אך קיבלה דחייה בנושא, שווי שוק החברה הוא 1.1 מיליארד ש"ח לאחר ירידה של כ-16% מתחילת שנה.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש